POSLE SKORO MESEC DANA: Nov trijumf Partizana u prvenstvu! (VIDEO)

Fudbaleri Partizana, savladali su Voždovac minimalnim rezultatom u 29. kolu Superlige Srbije. Domaćin je tokom čitavog meča napadao ali nije uspeo da postigne drugi gol zahvaljujući čuvaru mreže Katiću i nepreciznim udarcima. Ipak, vratili su se privremeno na treće mesto.

Crno – beli su poveli već u petom minutu susreta. Strelac je bio Rikardo Gomeš nakon dužeg napada i proigravanja Natha. Ispostaviće se potom da je taj pogodak odlučio pobednika.

Partizan je u 10. minutu propustio priliku da duplira vođstvo. Nakon greške golmana Katića, Menig je sa peterca šutirao preko prečke a Partizan nastavio da napada od starta. Udarac Jovića je u 19. minutu zaustavio čuvar mreže Voždovca, a posle Saničanin šutirao u spoljni deo mreže.

Nastavili su crno – beli sa napadima i pokušajima da postignu i drugi gpl. Nisu u tome uspeli, pa sa minimalnom prednošću odlaze na odmor.

Prvu veliku šansu u nastavku imao je Partizan u 47. Minutu Katić je odbranio udarac Natha, a Menig potom bio neprecizan. Voždovac je zapretio preko Teodorovića u 53. minutu koji je pogodio stativu, ali prethodno bio u ofsajdu.

Menig je propustio priliku u 64. minutu kada se Katić ponovo istakao. Potom je Natho proigrao Gomeša u 68. minutu koji se našao u ofsajdu. Kadrić je u 75. minutu šutirao pored gola.

Nastavio je Partizan sa šansama kada u 80. minutu Gomeš pogađa stativu. Rezultat se nije menjao, pa je tako odlučio njegov gol sa početka susreta.

Izabranicima Igora Duljaja, ovo je prva prvenstvena pobeda još od one 12. marta na gostovanju u Lučanima a prva na domaćem terenu posle pet meseci.

U poslednjem kolu pred plej – of, Partizan gostuje Čukaričkom. Voždovac će se boriti takođe u plej ofu, a u 30. kolu idu u goste TSC-u.

Partizan – Voždovac 1:0 (1:0)

Gomeš 5′

Partizan: Stevanović, Vujačić, Saničanin, Filipović, Urošević, Pantić (od 81′ Kolorado), Fejsa, Menig, Natho, Jović (od 90+1′ Jevremović), Gomeš

Voždovac: Katić, Damjanović, Đorđević, Đuričić, Mijailović, Lazarević (od 64′ Stoisavljević), Matić, Nešković (od 78′ Medić), Pantović , Jočić (od 83′ Mitrović), Teodorović (od 64′ Kadrić)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PL: Liverpul pregazio Totehnem

U poslednjem meču nedeljnog programa Premijer lige, Liverpul je na Enfildu pobedio Totenhem 4:2. Odličan nastup ekipe Jirgena Klopa je...

POVEZANE OBJAVE