“Srpski” Breogan demolirao Real, nova odlična partija Jovića u tesnoj pobedi Saragose (VIDEO)

Košarkaši Breogana napravili su prvoklasno iznenađenje u 26. kolu španske Endesa lige. Oni su na svom parketu savladali madridski Real, aktuelnog lidera, i to sa neverovatnih 26 poena razlike – 96:72!

Tim za koji nastupaju trojica srpskih košarkaša već u drugoj deonici je stekao 13 poena viška, ali je na poluvremenu vodio sa samo +5, pa ništa nije ukazivalo na ovakav ishod. Međutim, već na kraju trećeg kvartala vodili su sa 70-51!

Trenutno devetoplasirani tim u španskom prvenstvu predvodio je Nemac Holac sa 21 poenom i 6 asistencija, dok je Skot Bamford upisao 17 poena.

Srpski košarkaši nisu se naročito istakli poenterski, iako obično neko iskoči u prvi plan. Nemanja Nenadić zabeležio je po 7 poena i skokova, uz 3 završna dodavanja, Stefan Momirov je imao 4 poena i 3 skoka, dok je novopridošlica Nikola Tanasković postigao 3 poena i uhvatio isto toliko lopti.

U poraženom timu je Džanan Musa, protiv tima u čijem dresu je oživeo karijeru i bio MVP lige prethodne sezone, imao 14, a Fabijen Kozer poen manje.

Saragosa je bila bolja na svom terenu od Gran Kanarije u veoma neizvesnom okršaju sa 76-73.

Novu odličnu partiju pružio je srpski reprezentativac Stefan Jović sa 13 poena, 5 skokova i 2 asistencije, dok je Boriša Simanić stao na 7 poena i 3 skoka.

Uzalud je najefikasniji na utakmici bio Šurna sa 15 poena, kog je odlično ispratio nekadašnji centar Mege Aleksander Balcerovski sa 14 poena i 7 skokova, pošto je njihov tim na kraju poražen.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Barcokas iznerviran: Predsednik Panatinaikosa me mesecima napada

Predsednik Panatinaikosa Dimitris Janakopulos je isprozivao Jorgosa Barcokasa da je provocirao navijače, a Olimpijakos je stao u odbranu trenera i pozvao Vladu...

POVEZANE OBJAVE