PRED PARTIZAN: Real niže pobede, posle El Klasika ubedljivi i protiv Gasola, neverovatan učinak Marinkovićevog saigrača (VIDEO)

Košarkaši madridskog Reala ostali su nemoćni u Areni protiv Partizana, u utakmici koja je bila odlučujuća za plasman srpskog tima u četvrtfinale Evrolige.

Okolnosti su se poklopile tako da će uskoro uslediti novi okršaj dva tima, i to u četvrtfinalnoj seriji elitnog evropskog takmičenja, koja startuje 25. aprila.

Madriđani su po svemu sudeći naoštreni pred start evroligaškog doigravanja, pošto su od poraza u Beogradu nanizali šest pobeda, od čega su poslednje dve posebno ubedljive u domaćoj Endesa ligi.

Pre četiri dana su bili ubedljivi u El Klasiku na gostovanju Barseloni, slavivši sa 97-82, a večeras su isprašili Đironu sa Markom Gasolom i Dušanom Miletićem, prošle sezone centrom Partizana. Tim Ćusa Matea je u svom Vizink centru pobedio sa 89-70.

Najefikasniji u pobedi bio je Geršon Jabusele sa 15 poena, na šta je dodao i 4 skoka. Džanan Musa ga je pratio sa 12 poena i 2 uhvaćene lopte, a Fabijen Kozer je uz 4 poena imao i 4 skoka i 3 završna dodavanja.

U poraženom timu je jedini dvocifren bio iskusni Mark Gasol sa 14 poena, uz 2 skoka. Bivši plej Zvezde Kino Kolom upisao je 8 poena i 4 skoka, a Miletić 7 poena i 3 skoka.

Baskonija je u Fernando Buesa Areni bila bolja od Obradoira sa 110-94.

Srpski reprezentativac Vanja Marinković zabeležio je 9 poena, 2 asistencije i jedan skok, a najefikasniji kod pobednika bio je Izraelac Hajdeger sa 26 poena.

Ovaj meč će ipak ostati upamćen i po učinku igrača Obradoira Kasijusa Robertsona. Kanadski bek šuter je postigao čak 44 poena!

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Tadić promašio penal, Olimpijakos ispisao istoriju!

Fenerbahče je večeras na svom terenu dočekao Olimpijakos. Viđena je još jedna neizvesna utakmica posle 3:2 za Grke u...

POVEZANE OBJAVE