LE: Kapiteni Junajteda poklonili Sevilji polufinale, Dibala za “spas u zadnji čas” Rome, Kostić i Vlahović nastavljaju borbu za trofej (VIDEO)

Od večeras su poznati parovi polufinala Lige Evrope, nakon odigranih revanš utakmica četvrtfinala.

Definitivno će ovo veče želeti da zaborave navijači Mančester Junajteda. Nakon 2-2 na Old Trafordu, tim Erika Ten Haga doživeo je pravi debakl izgubivši od Sevilje na stadionu “Ramon Sančez Pishuan” sa ubedljivih 3-0.

I to na kakav način! Katastrofalnim greškama onih koji bi morali da budu vođe na terenu, kapitena Harija Megvajera i zamenika Davida De Hee.

Defanzivac gostiju je već u 8. minutu poklonio prednost rivalu, kada je hteo da vrati loptu De Hei iako je bio okružen trojicom protivničkih igrača, u čemu nije uspeo, pa je neopreznost iskoristio En Nesiri i doneo prednost Andalužanima.

Minimalnom prednošću Sevilje završeno je poluvreme, ali je već dva minuta po povratku na teren Loik Bade duplirao vođstvo, dok je En Nesiri u 81. minutu zapečatio sudbinu Đavola, kada je još jednom oberučke prihvatio darežljivost rivala, pošto je De Hea nakon duge lopte koja je išla ka njemu ničim izazvan praktično dodao loptu napadaču iz Maroka.

Nakon što je Inter juče izbacio Benfiku u Ligi šampiona, i po drugog lisabonskog velikana je večeras bio koban italijanski tim, pošto je Juventusu dovoljan bio remi (1-1) u Portugalu, nakon minimalne pobede u Torinu.

Adrijen Rabio je već u 9. minutu doneo prednost Staroj Dami, a samo jedanaest minuta kasnije Markus Edvards je realizovao penal za, ispostaviće se, konačan rezultat, pošto više nije bilo pogodaka do kraja utakmice.

Dušan Vlahović je kao starter na terenu bio do 71. minuta, kada ga je zamenio Arkadijuš Milik, dok je Filip Kostić u 78. ušao u igru umesto Kjeze.

Nakon što je Rojal Union izdržao u prvoj utakmici i poneo remi (1-1) iz Nemačke, Bajer Leverkuzen se ipak večeras lako domogao polufinala, pobedom u gostima od 4-1.

Već na poluvremenu je bilo 0-2. Domaćina je načeo Musa Dijabi odmah na startu, u drugom minutu, a prednost duplirao Mičel Baker u 38. minutu.

Džeremi Frimpong je u 61. minutu povisio na 3-0, a Adam Hlozek u 79. postavio konačan rezultat, nakon što je Kasper Terho u 65. doneo nadu belgijskim timu, što se ipak ispostavilo samo kao utešni pogodak.

Fejenord je došao u Rim sa prednošću od 1-0 iz prvog meča, bio nadomak da je materijalizuje, ali je na kraju posle produžetaka posustao protiv Rome, pošto je poražen sa 4-1.

U prvom poluvremenu mreže su mirovale. Međutim, Leonardo Spinacola je u 60. minutu neutralisao prednost koju su sa sobom doneli gosti.

Došli su gosti nadomak polufinala ipak pošto je Brazilac Igor Paišao glavom pogodio u 80. minutu nakon centaršuta sa desne strane, ali je Paolo Dibala u 89. minutu podigao Olimpiko na noge i odveo duel u produžetak, kada se odlično snašao u šesnaestercu.

Tada je bilo jasno da je psihološka prednost na strani Vučice, što su i potvrdili golovima El Šaravija u 101. i Lorenca Pelegrinija u 109. minutu, pa tako Roma, nakon trofeja u Ligi Konferencija prethodne sezone, nastavlja borbu za još vredniji trofej.

Za finale će se boriti Juventus protiv Sevilje, odnosno Roma protiv Bajera.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE