Verona izranja iz opasne zone, kasni gol Bolonje (VIDEO)

Fudbaleri Verone nemaju blistavu sezonu, ali su se u poslednje vreme probudili i sa nekoliko dobrih rezultata krenuli ka opstanku.

Nakon pobeda nad Sasuolom i remija protiv ubedljivog lidera Napolija, danas su na svom terenu savladali i Bolonju, koja igra odličnu sezonu i čak nije isključena borba za izlazak u evropska takmičenja naredne sezone. Iako je bilo veoma gusto u završnici, fudbaleri domaćina su sačuvali stečenu zalihu i slavili sa 2-1.

Oba gola za Helas postigao je Simone Verdi. Prvi put je bio precizan sa penala u šestom minutu zaustavnog vremena prvog dela igre, pa je tako doneo prednost od 1-0 svom timu pred odlazak na pauzu.

Na 2-0 je isti igrač povisio u 62. minutu, kada se odlično postavio i glavom zatresao mrežu posle centaršuta Davide Faraonija sa desne strane.

Ipak, nije sve bilo gotovo do poslednjeg sudijskog zvižduka, iako je 2-0 pisalo na semaforu i nakon isteka regularnih 90 minuta.

Nikolas Domingez je u četvrtom minutu nadoknade, posle proigravanja Sansonea, lobom sa puno osećaja prepolovio zaostatak, ali nikako gostujući fudbaleri nisu želeli da to bude samo utešni pogodak.

Nastavili su igrači Bolonje sa nasrtajima do samog kraja, a veliki priliku za izjednačenje propustio je Rikardo Orsolini, koji se posle odbitka našao pred samim golom, dok je golman još uvek bio na travi, ali je loše zahvatio loptu i završila je preko gola.

Srpski reprezentativac Darko Lazović na terenu je bio od 40. minuta, kada je zamenio Kevina Lazanju.

Verona se sada izjednačila sa Specijom, koja je prva iznad zone ispadanja, ali uz utakmicu više. Oba tima imaju po 26 bodova. Za Bolonju sa druge strane nema briga pošto zauzimaju osmu poziciju sa 44 boda, 7 manje od Intera koji je trenutno na poslednjoj poziciji koja vodi u evropska takmičenja.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE