Vembanjama pomenuo srpske košarkaše dok je govorio o izgledima da zaigra na Svetskom prvenstvu

Viktor Vembanjama će, sva je prilika, biti prvi pik na narednom NBA draftu, zbog čega izaziva mnogo pažnje.

Francusko čudo od 221 cm je letos odlučio da iz Asvela pređe u Metropolitan iz Pariza kako bi dobio veliku minutažu i sve podredio odlasku u najjaču ligu sveta naredne sezone.

Učinio je da se u Americi pomno prati francusko prvenstvo, u kom oduševljava briljantnim potezima i fizičkim predispozicijama, što u odbrani što u napadu.

On je za francuske medije govorio o izgledima da nastupi na predstojećem Svetskom prvenstvu koje se igra u avgustu i septembru, usput kao svetli primer pomenuvši srpske košarkaše protiv kojih je igrao.

Konkurencija u reprezentaciji Francuske je jaka. Mislim da su Olimpijske igre sam vrh, ali i igranje na Evropskom prvenstvu ili Svetskom šampionatu traži da se žrtvuješ za svoju zemlju! Imao sam priliku da radim i jedno i drugo kada sam bio mlad i uvek je isti osećaj kada si na terenu. To me pokreće da igram za zemlju koju volim, sa ovim dresom, pevajući himnu. To je nešto što vidim i kod velikog broja protivnika iz celog sveta, Argentina, Srbija… Već sam igrao protiv Srba u Evroligi ili u Francuskoj. Oni nisu isti igrači u reprezentaciji i klubovima, smatra 19-godišnji Francuz.

Raduje se izazovima u nacionalnom timu, ali ističe da nije bilo razgovora na tu temu sa potencijalnim saigračima.

Bila bi šteta da to ne iskoristimo u našu korist. Jedva čekam da vidim kako će biti na treningu. Igranje odbrane protiv tih momaka na treninzima bi mogao da bude nezaboravan doživljaj. Ponekad ćaskam sa tim momcima, posebno sa Goberom. Ali inače, trudim se da ih ne opterećujem previše. Već su dovoljno zauzeti. Još nismo zajedno razgovarali o francuskom timu. otkrio je Vambanjama.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NEOČEKIVANO: Mladi košarkaš koji umalo nije uništio sezonu Partizanu napustio prestižni koledž

Jedan od najtalentovanijih centara na svetu Zvonimir Ivišić prošleg leta se, nakon odlične sezone u Studentskom centru, odlučio na...

POVEZANE OBJAVE