MIJAILOVIĆ: Real je glasao da igramo EL, nesportsko ponašanje mora biti kažnjeno

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović gostovao je u jutranjem programu TV Prva.

On je komentarisao prekinutu utakmicu u Madridu i tuču igrača.

Žao mi je to što se dobodilo u drugoj utakmici. Mi smo na fer i pošten način smo izborili pobedu. Taj nemili doagađaj, mi smo već vodili 15 razlike. Sve vreme smo igrali bolje, nijednom nismo gubili. Nažalost takve stvari se događaju, nije im mesto na parketu. Od strane Reala smo bili jako dobro dočekani. Bio sam tik uz ekipu, osetilo se da će se dogoditi nešto u zadnjih pet minuta. Videla se nervoza kod njihovih igrača. Imali smo slučaj sa Lesorom, koji je kažnjen sa tri utakmice u ABA ligi. Mogli smo da izgubimo dve utakmice zbog njihovog odsustva. Partizan ima kratak roster. Nemamo prava da se žalimo, prihvatamo Evroligu i ABA ligu. Poštujemo kaznu, da li je pravedna ili ne… Pobediti dve utakmice u Madridu, veliki je uspeh za srpski klub, našu košarku. Nije se dogodilo da ih dva puta pobede dve utakmice u Madridu. Daće Bog da odemo na Fajnal-for, rekao je on na gostovanju.

Osvrnuo se i na kazne Evrolige i govorio o povređenom Eksumu:

Možda i tri, Eguzm je povređen, kojem pokušavamo da saniramo povredu. Za Željka kao trenera će biti težak zadatak. Bile su kalkulacije da li će Panter igrati protiv Barselone, da mi namerno izgubimo treću. To se neće dogoditi, ići ćemo na pobedu u trećoj utakmici. Ako smo dva puta pobedili u Madridu, bez obzira što smo hendikepirani odsustvom dva ili tri ključna igrača, ali ćemo se boriti za odlazak na Fajnal for. Zaslužili smo, navijači su zaslužili. Imate 400.000 navijača u regularnom delu sezone, to je veliki uspeh za NBA ekipe, a ne za beogradsku ekipu. Oni zaslužuju da se borimo do zadnjeg atoma snage da odemo na F4, dodaje Mijailović za TV Prva.

Potom je zaključio:

Moram da kažem, Real je jedan od šest klubova koji je glasao da Partizan igra Evroligu. To nećemo nikad zaboraviti Realu, kao ni ostalim klubovima koji su glasali za nas. Željko je sa Realom osvojio jednu titulu Evrolige. Ova situacija, nesportsko ponašanje mora biti kažnjeno. Klubovi moraju da plate. Savet je da se ovakve stvari ne dešavaju, nekima mogu životi, karijere da budu ugroženi. Morate da ptihvatite pobedu kao i poraze. Prošle godine smo ispali iz Evrokupa u zadnjoj sekundi. Šta je trebalo, da napravimo incident? Igrači su borci, daju sve od sebe. To je trenutak koji se dogodi, a svima bude kasnije žao. To se sve dogodilo u 10 sekundi. To je greška aktera učesnika. To ne sme da se događa, podvukao je Mijailović.

Partizan i Real treći meč igraju u utorak od 20:30 u Štark Areni.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NAKON PORAZA OD NOVOSAĐANA: Rade Bogdanović imao poruku za Partizan

Fudbaleri Partizana izgubili su od Vojvodine 3:2 u 3. kolu plej-ofa Superlige Srbije. Crvena zvezda je overila titulu, a crno-belima...

POVEZANE OBJAVE