PRED ODLUČUJUĆI DUEL SA PARTIZANOM: Još jedno veliko priznanje za igrača Reala

Košarkaši Partizana nisu uspeli da iskoriste dve pobede u Madridu nad Realom u četvrtfinalnoj seriji Evrolige, pošto je Kraljevski klub uzvratio istom merom u Beogradu. Tako su Španci vratili prednost domaćeg terena, pošto će se o učesniku fajnal-fora u Kaunasu odlučivati u petoj utakmici, koja će biti odigrana u sredu u Vizink centru.

Veliku ulogu u povratku Reala imao je Edi Tavares, verovanto najdominantniji centar Evrope. Njegovo prisustvo na terenu nakon povratka iz povrede bilo je jasno vidljivo, pošto crno-beli nisu imali rešenja za njega.

Ovo i ne čudi, s obzirom na to da je gorostas sa Zelenortskih Ostrva, koji je najzaslužniji i što će njegov nacionalni tim debitovati na Svetskim prvenstvima ovog leta, po treći put uzastopno izabran za najboljeg defanzivca španske ACB lige, sigurno najjače u Evropi.

Njegovu dominaciju potvrđuje i podatak da je do ovog priznanja došao po treći put uzastopno, kao i da je jedini koji ga je osvajao, s obzirom na to da je ustanovljeno od skoro.

Tavares je treću sezonu uzastopno, a šestu ukupno, bio najbolji bloker lige, a u ovom parametru se popeo na 4. mesto svih vremena. Takođe je na 7. mestu po broju ofanzivnih skokova (2,3), kao i po ukupnom broju uhvaćenih lopti (6,2).

Inače, do priznanja se ne dolazi pukim statističkim merenjima, već glasanjem. Formiran je žiri od devet stručnjaka, koji su raspoređivali po jedan, dva ili tri boda igračima za koje smatraju da su ove sezone bili najbolji defanzivci.

Tavares je osvojio 16 od mogućih 27 bodova, na drugom mestu je završio Alberto DIjaz iz Unikahe sa 13, dok je treći bio saigrač srpske kolonije u Rio Breoganu Itan Hep sa 11 bodova.

Na sajtu navode da je centar Reala savršen spoj statističkih i onih manje vidljivih merila kojima doprinosi u odbrani.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Klop se izvinio: Dogodilo se i više to ne možemo da promenimo

Trener Liverpula Jirgen Klop izvinio se navijačima zbog poraza od Evertona, posle kojeg su se njegovi fudbaleri udaljili od...

POVEZANE OBJAVE