Vojvodina se oglasila nakon izbacivanja iz nacionalnog tima sina proslavljenog reprezentativca

Lazar Jovanović, sin proslavljenog srpskog reprezentativca Milana Laneta, izbačen je iz kadetske reprezentacije odlukom selektora Aleksandra Lukovića.

Kao razlog navedene su psovke upućene prema trenerima tima u kom igra na prevenstvenoj utakmici.

Ovim povoodom se opširnim saopštenjem, koje prenosimo u celosti, oglasio i FK Vojvodina.

Povodom odluke selektora kadetske reprezentacije Srbije Aleksandra Lukovića da zbog neprimerenog ponašanja i gesta koji ne priliči jednom sportisti, a posebno ne nekome ko je član FK Vojvodina, sa spiska igrača za učešće na kadetskom Evropskom prvenstvu izostavi kapitena našeg kadetskog tima Lazara Jovanovića, fudbalski klub Vojvodina obaveštava sportsku javnost da u potpunosti razume i prihvata odluku selektora. Poštovanje trenera kao jedinog autoriteta koji odlučuje o tome ko, kada i koliko će igrati u timu koji vodi predstavlja neizostavan i jedan od najvažnijih delova kodeksa ponašanja u FK Vojvodina, kojeg posebno moraju biti svesni i pridržavati ga se dečaci koji treniraju u omladinskoj školi „Ilija Pantelić“. Samim tim, svoje greške je svestan i sam Lazar Jovanović, koji se zbog iste izvinio stručnom štabu i svojim saigračima.

Istovremeno, fudbalski klub Vojvodina podseća sportsku javnost na činjenicu da Lazar Jovanović ima samo 16 godina, a da je svojim talentom, uočljivim na gotovo svakoj utakmici u takmičenju sa svojim vršnjacima, pokazao da bez ikakve sumnje predstavlja budućnost srpskog fudbala i nekog ko, uz pravilan razvoj, ima potencijal da ostavi zapažen trag čak i u evropskom fudbalu.

Iz tog razloga, fudbalski klub Vojvodina moli i apeluje na sportsku javnost da ne tabloidizuje i ne predimenzionira ovaj slučaj, kako zbog mira i daljeg razvoja našeg mladog fudbalera, tako i atmosfere u kojoj će se kadetski nacionalni tim Srbije pripremati i započeti učešće na Evropskom prvenstvu.

Našoj kadetskoj reprezentaciji želimo mnogo sreće na Evropskom prvenstvu i uvereni smo da će ostvariti zapažen rezultat, baš kao što smo uvereni da će značajan doprinos uspesima naših nacionalnih selekcija na nekim narednim takmičenjima dati i naš Lazar Jovanović, stoji u saopštenju novosadskog kluba.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE