KALINIĆ PRED F4: Reprezentativac Srbije otkrio šta je ključ osvajanja trofeja

Košarkaši Barselone najbrže su se plasirali na F4 Evrolige sa 3:0 u pobedama protiv Žalgirisa.

Oni će u Kaunasu igrati protiv večitog rivala Reala koji je nakon pet mečeva izbacio Partizan.

Srpski reprezentativac i igrač Katalonaca Nikola Kalinić pričao je za Eurohoops o očekivanjima pred finalni turnir elitnog takmičenja.

On je rekao da je nekad bolje biti svežiji za mečeve a nekada biti u punoj formi osvrnuvši se na rano završenu seriju sa Litvancima.

Rekao je za ovaj portal i da su već krenuli sa pripremama za završni turnir čim su obezbedili mesto radeći na taktici i formi.

Istakao je kao cilj osvajanje Evrolige pomenuvši da ekipa nije imala predsezonu i prelazak igrača sa reprezentativnih na klupske obaveze skoro bez treninga. Dodaje da sve staje u ta dva meča kada fokus treba da je na najvećem nivou tokom sezone.

Kalinić je već dizao pehar sa Fenerbahčeom 2017. pa je upitan da prokomentariše taj osećaj jer malo je igrača Barse bilo u sličnoj situaciji.

On je tu istakao smirenost i da se igra minut po minut, meč po meč. Dodao je da se prvi meč odigra što jače može a onda ne pretera sa slavljem i odigra još 40 minuta.

Završni turnir u Kaunasu igra se od 19. do 21. maja a osim EL Klasika u polufinalu će igrati Monako i Olimpijakos.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bahar potpisuje i obara rekord: Kako će proći Zvezda?

Barak Bahar je posle nuspešne polusezone napustio Crvenu zvezdu neispunivši uopšte očekivanja, pošto se ispostavilo da je najgori trener...

POVEZANE OBJAVE