ZANIMLJIVI PODACI: Plate srpskih fudbalera u MLS-u

Sve jeviše srpskih fudbalera koji odlaze put američkog MLS-a.

Kolonija se uvećava, a najviše igrača u poslednje vreme je otišlo iz Čukaričkog.

Kao i u svakom američkom profesionalnom sportu, poznate su i plate svih igrača, a nama je zanimljvo koje plate imaju srspki fudbaleri.

Najplaćeniji je

napadač Los Anđeles Galaksija Dejan Joveljić koji godišnje, bez bonusa, zarađuje 651.250 dolara. Prati ga Aleksandar Radovanović, fudbaler Ostina s platom od 600.000 dolara, takođe bez bonusa.

Solidnom zaradom može da se pohvali Ranko Veselinović, igrač Vankuvera. Sa bonusima, nekadašnji fudbaler Vojvodine inkasira 580.500 dolara.

Nekadašnji golman Čukaričkog Đorđe Petrović brani za Nju Ingland za 450.000 dolara godišnje, dok je njegov mlađi kolega, takođe bivši “brđanin” Novak Mićović za sada na zaradi od 67.300 dolara na godišnjem nivou.

Ono što je zanimljivo da primanja, kada se odbije porez, nisu veća od plata koje imaju fudbaleri Crvene zvezde i Partizana. Uz to treba uzeti u obzir da dolar je manje vredan od evra, valute u kojoj se obračunavaju plate u srpskom fudbalu.

Najplaćeniji fudbaler u MLS je reprezentativac Švajcarske Đerdan Šaćiri, sada igrač Čikaga sa 8.153.000 dolara godišnje. Nekadašnji kapiten Napolija Lorenco Insinje u Torontu zarađuje tačno 7.500.000 dolara.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NEDOVOLJAN TRIPL DABL JOKIĆA: Lejkersi prekinuli crni niz protiv Denvera! (VIDEO)

Košarkaši Denvera nisu uspeli da iskoriste prvu meč loptu za plasman u polufinale zapadne konferencije. Lejkersi su posle 11 uzastopnih...

POVEZANE OBJAVE