PL: 18-godišnjak odveo Brajton u Evropu prvi put u istoriji! (VIDEO)

Fudbaleri Brajtona opravdali su očekivanja na svom terenu i u 37. kolu Premijer lige savladali prežaljeni Sautempton sa 3-1, tako prvi put u istoriji kluba obezbedivši izlazak u evropska takmičenja, konkretno Ligu Evrope.

Već na poluvremenu domaćin je vodio sa 2-0, a oba puta je strelac bio 18-godišnji Irac Evan Ferguson, koji je bio precizan u 29. i 40. minutu.

Neizvesnost je uneo Mohamed Elionosi u 58. minutu, kada je smanjio na 2-1, ali je iskusni Paskal Gros otklonio sve dileme 11 minuta kasnije, kada je postavio konačan rezultat.

Kolo pre kraja Brajton je sada na 6. mestu tabele sa 61 bodom, tri više od Aston Vile i četiri od Totenhema. Sautempton će narede sezone igrati u Čempionšipu, pošto je poslednji sa 24 boda.

Istim rezultatom je i Vest Hem savladao Lids kao domaćin, s tim da su morali da jure rezultat.

U 17. minutu Rodrigo je doveo do prednosti goste, dok je Deklan Rajs poravnao rezultat u 31. minutu, a sa tim rezultatom se otišlo i na poluvreme.

Džerod Boven je u 72. minutu doneo potpuni preokret kada je pogodio za 2-1, a konačan rezultat postavio je Manuel Lincini u 4. minutu zaustavnog vremena.

Lids je ovaj poraz pogurao ka ispadanju, jer se nalaze u opasnoj zoni sa dva boda zaostatka za Evertonom, koji je prvi iznad iste i koji jedino eventualno mogu da prestignu, ali će imati težak zadatak je im u poslednjem kolu gostuje Totenhem.

Čekićari su na 14. poziciji sa 40 bodova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE