OBRADOVIĆ POSLE PLASMANA U POLUFINALE: Vratili smo se na način kako smo igrali ranije, igračima objašnjavam da ovakvu atmosferu neće doživeti nigde

Košarkaši Partizana bili su na rubu da, neposredno nakon učešća u plejofu Evrolige, načine svojim navijačima najneprijatnije iznenađenje. Posle šokantnog poraza na domaćem terenu u prvoj utakmici od Studentskog centra, bili su nadomak ispadanja u Podgorici, ali su se spasili.

To su maksimalno iskoristili i danas pred svojim navijačima konačno pokazali razliku u kvalitetu između dve ekipe i ubedljivo slavili.

Svoje utiske nakon utakmice izneo je trener Partizana Željko Obradović.

Želim pre svega da čestitam ekipi Studentskog Cnetra na svemu što su pokazali u ovoj seriji protiv nas. Evidentno je da su prve dve utakmice igrali na drugom nivou, da smo mi takođe večeras igrali mnogo bolje. Neke stvari su bile evidentne iz statistike, a i golim okom je moglo da se vidi. Od pristupa, želje, koncentracije… Ako smo prošlu utakmicu u Podgorici igrali sa 3 asistencije, a danas samo u prvom poluvremenu imali 19, to je direktna posledica svega toga. Naravno, imali smo i neuporedivo bolji procenat šuta za dva i za tri poena. Vratili smo se na onaj način kako smo igrali ranije – velikom broju poena, primetio je Obradović.

Ponovo je dobio mogućnost da ravnomerno raspodeli minutažu među igračima.

Ono što je takođe veoma interesantno to je da sam imao priliku da večeras pravim dosta izmena. Način kako smo igrali celu ABA ligu. Statistički podaci kažu da je u 26 kola najviše igrao u proseku Zek Ledej, koji ima 21 minut. Svi ostali igrači su na između 15 i 20 minuta. To je otprilike način na koji igramo i na koji smo i večeras ponovo igrali. To je nešto što dozvoljava da se igra u velikom ritmu, rekao je trener Partizana, koji nije propustio priliku da istakne podršku sa tribina.

Još jedna stvar koju zaista želim da istaknem je ovaj neverovatni ambijent, koji su ponovo napravili naši navijači. Skoro 15.000 ljudi – fascinantno zaista. To je ono što pokušavam da objasnim igračima – da igraju u atmosferi koju će retko u životu da dožive. Gde god da budu otišli, ako se neko odluči da ode. Uvek je ista vrsta pomoći i želje da se pomogne timu, kad si u problemu i kad nisi. To moraš da ceniš i da ti da neku ekstra motivaciju. Nadam se da ćemo u tom stilu nastaviti i u polufinalu protiv Olimpije, izjavio je Obradović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE