Đoković lako do drugog kola Rolan Garosa!

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa pobedom nad Aleksandrom Kovačevićem, koji nastupa za SAD. Bilo je 3-0, po setovima 6:3, 6:2 i 7:6 (7:1).

Spasao je teniser koji nastupa za SAD brejk-loptu u četvrtom gemu meča, ali ne i kasnije, kada je Novak poveo sa 4:2 i lako potom priveo set kraju.

U drugom setu Srbin je bio još ubedljiviji. Već u prvom gemu je iskoristio brejk-šansu, a to potom ponovio još jednom, kada je poveo sa 5:1, a zatim bez problema došao do prednosti od 2-0 u setovima.

Na isti način je Novak započeo i poslednji set – brejkom, i to sa nulom. Delovalo je da je to najava brzog kraja meča, ali je tada Kovačević opustio ruku.

U naredna dva gema su oba tenisera propustila po tri brejk prilike, da bi u šestom američki teniser uspeo i da uzvrati brejk i izjednači na 3:3. Ipak, Novak je izgubljenu prednost odmah povratio na svoju stranu, ali nije uspeo da pri vođstvu 5:4 završi meč svojim servisom, pa se otišlo u tajbrejk.

Đoković je ipak tada demonstrirao zašto je majstor tajbrejkova, pa je ipak trijumfovao bez izgubljenog seta, nakon fantastičnog riterna.

U drugom kolu Novak se sastaje sa iskusnim mađarskim teniserom Martonom Fučovičem.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Oglasile se Delije pred meč sa Partizanom

Crvena zvezda u sredu od 19 sati na svom stadionu dočekuje svog najećeg rivala ekipu Partizana. Meč dva...

POVEZANE OBJAVE