VATERPOLO LŠ: Novi Beograd kroz dramu do finala!

Vaterpolisti novog Beograda, plasirali su se u finale Lige šampiona. Oni su kao domaćini završnog turnira posle penala izbacili Barselonetu. Meč je završen 8:8 nakon 32 minuta igre a obeležili su ga promašaji domaćina koji je na kraju uspeo da bude bolji nakon penal lutrije.

Meč je golom posle akcije sa igračem više otvorio Nikola Jakšić donevši vođstvo Novom Beogradu.

Na startu su briljirali golmani i odbrane oba tima. Gonfaus donosi izjednačenje i prvi gol za Bareslonetu posle više od pet minuta igre. Perone je propustio šansu da rival iz Španije potpuno preokrene.

U drugoj četvrtini su se Španci odlepili na 3:1 golovima Egane i Peronea. Seriju 4:0 rivala prekinuo je Strahinja Rašović. Na poluvreme se otišlo sa +2 za Barselonetu (5:3).

Duško Pijetlović otvara treći period golom i smanjuje na 5:4. Taj deo igre je u startu bio nervozan sa obe strane uz greške i promašaje. Novi Beograd to koristi da izjednači preko Drašovića i anulira zaostatak od 3 gola u jednom momentu.

Pogotkom Granadosa, izabranici Živka Gocića ponovo su poveli, prvi put od početka duela. Gonfaus je poravnao na 6:6 i prekinuo seriju domaćina. Agire je u finišu trećeg perioda odbranio šut Pijetlovića koji je mogao da donese 8:6 za domaćine.

Egana na početku četvrtog perioda izjednačuje na 7:7. Potom Barseloneta preokreće na 8:7 pogotkom Peronea. Vlahopulos je postigao gol za 8:8. Granados i Vlahopulos su propustili da u poslednjim sekundama donesu pobedu Novom Beogradu tako da su se izvodili peterci.

Svi iz Novog Beograda bili su precizni a dva igrača promašila su za Barselonetu.

Munariz je imao 3 gola u ekipi Barselonete. Dva je zabeležio Pijetlović na drugoj strani.

Od 20 časova se u drugom polufinalu sastaju Vuljagmeni i branilac titule Pro Reko.

Novi Beograd – Barseloneta 8:8 (1:1, 2:4, 4:1, 2:1)

Posle peteraca: 4:2

Foto: VK Novi Beograd/ Miodrag Todorović

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

KUP SRBIJE: Radnički odolevao, Voša u finalu!

Fudbaleri Vojvodine prvi su finalisti Kupa Srbije za ovu sezonu. Oni su u Kragujevcu savladali Radnički sa 1:0. Milutina...

POVEZANE OBJAVE