STALA UZ RAME MONIKI SELEŠ: Švjontek uz velike muke do treće titule na Rolan Garosu!

Poljska teniserka Iga Švjontek odbranila je titulu na Rolan garosu, pošto je u finalu savladala Čehinju Karolinu Muhovu sa 2-1, po setovima 6:2, 5:7 i 6:4.

Nije uspela Čehinja, 43. teniserka sveta, da napravi još jednu senzaciju, nakon pobede nad osvajačicom Australian Opena Arinom Sabalenkom.

Delovalo je da će prva teniserka sveta lako rešiti meč i da finale neće biti dostojno okršaja za titulu. Poljakinja je lako došla do prednosti, pošto je osvojila prvi set sa dva brejka za samo 45 minuta.

U drugom je startovala u istom ritmu i povela sa 2:0, ali je Muhova brejkovima u petom i sedmom gemu došla do potpunog preokreta i imala servis za izjednačenje. Ni tu ipak nije bilo kraja uzbuđenjima.

Poljakinja je lako došla do novog brejka i poravnala rezultat na 5:5, ali to nije pomelo autsajderku iz Češke, koja je sa nova dva gema ubrzo rešila set.

U odlučujućem setu viđeno je mnogo brejkova i preokreta, ali je na kraju Švjontek iskoristila iskustvo i došla do nove titule.

Nakon što je Poljakinja izjednačila drugim svojim brejkom na 4:4, uspela je da spase brejk priliku i mogućnost da Čehinja servira za meč. Nakon toga je brejkom završila meč, odnosno završila ga je Muhova duplom servis-greškom, kojoj je prethodila još jedna velika neiznuđena greška forhendom.

Ovo je treća titula za Poljakinju na pariskom gren slemu, nakon trijumfa 2020. i prošle godine. Takođe, postala je najmlađa još od Monike Seleš koja je dva puta uzastopno osvajala Rolan Garos.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE