Jokić nije prošao probu u Partizanu?

Srpski košarkaš Nikola Jokić predvodio je Denver do svoje i klupske prve šampionske titule u istoriji NBA lige.

Nagetsi su postali šampioni na veoma ubedljiv način, pošto su bili najuspešniji i tokom ligaškog dela u zapadnoj konferenciji.

Izotalo je treće MVP priznanje za Jokića, pošto je kompromisno uručeno Džoelu Embidu, ali zato nikako nisu mogla ona za najkorisnijeg igrača finala konferencije i velikog finala.

Njegov prvi trener Siniša Savović je, gostujući na televiziji “Nova S”, otkrio veoma zanimljiv detalj sa početaka karijere Somborca.

Nikola je počeo da trenira sa sedam godina, kada je krenuo u školu, počeo je sa košarkom. Bio je mali slatki bucko, koji je odlično baratao loptom. Već se tada videlo da ima smisla za košarku, ali apsolutno niko nije mogao da pretpostavi da će doći do ovih visina. Ja sam ga vodio na probu da ga vide kolege iz Partizana kada je imao 16 godina, ali sudbina je odredila drugi pravac, pa je završio u Megi i sve se fenomenalno završilo. Košarka je za njega bila ljubav i igra, rekao je Savović za emisiju “Među nama”, a preneo Sport Klub.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PRED PLASMANOM NA F4: Više od 1500 navijača Makabija stiže u Pionir?

Košarkaši Makabija i Panatinaikosa večeras igraju četvrtu utakmicu plej-ofa Evrolige. Izraelski tim je bliži plasmanu na završni turnir pošto vode...

POVEZANE OBJAVE