Odbojkašice poražene od Brazila posle tajbrejka u veoma zanimljivoj utakmici

Ženska odbojkaška reprezentacija poražena je od domaćina Brazila u drugom kolu drugog turnira Lige nacija sa 3-2, po setovima 23:25, 25:22, 21:25, 25:12 i 15:11.

Dva puta su srpske odbojkašice stizale do prednosti uz sjajnu igru, ali su Brazilke uvek imale odgovora. Posebno je brutalan bio onaj u četvrtom setu, kada je delovalo da igraju rasterećenije, iako su one bile u manjku i na set od poraza.

Tada su prepustile našim devojkama samo 12 poena, a to kao da se odrazilo i na tajbrejk, gde su se naše kasno probudile i nisu iskoristile svoje šanse u završnici.

Najefikasnija u pobedi Brazila bila je Taiša Menezes sa 18 poena, dok je Nasimento Kisi upisala dva manje.

U srpskom timu je Aleksandra Uzelac zabeležila 17 poena, Sara Lozo i Jovana Stevanović po 13, a Maja Aleksić poen manje. Upravo je ulaskom u igru Sare Lozo i Bjanke Buše igra Srbije dobila na kvalitetu, ali nije bilo snage za krajnju pobedu nad domaćinom.

Obe ekipe bile su znatno oslabljene. Brazil je bio bez primačke dijagonale Ana Kristina – Gabi Gimaraeš, a Srbija je i dalje bez Tijane Bošković i Maje Ognjenović, dok na ovom turniru ne nastupa ni najbolji dizač Svetskog prvenstva Bojana Drča.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Poznati svi učesnici F4 vatropolo Lige šampiona

U vaterpolo Ligi šampiona, na kolo pre kraja je poznato koja četiri tima će igrati u završnici. Od ranije je...

POVEZANE OBJAVE