Bivši hrvatski centar se slaže sa Danilovićem u vezi sa Jokićevim dostignućima

Nikola Jokić je ispisao istoriju Denver Nagetsa pošto je ovom timu doneo prvu tiutlu u NBA ligi u čitavoj istoriji.

Uz to je pokupio priznanja za MVP-ja velikog finala i finala konferencije, koja je dodao na dva MVP trofeja iz prethodne dve sezone.

Mnogo polemike je u domaćoj javnosti izazvala izjava našeg proslavljenog reprezentativca Saše Danilovića, koji je nekada i sam igrao u NBA ligi, a trenutno je na funkciji predsednika Košarkaškog saveza Srbije.

Slično mišljenje izrazio je i proslavljeni jugoslovenski i hrvatski centar Dino Rađa, koji je četiri sezone sa velikim uspehom nastupao za Boston Seltikse tokom devedesetih godina.

On je tada u najjčoj ligi sveta svojevremeno beležio sjajnih 16,7 poena i 8,4 skokova, u vreme kada je malo teže bilo stići do statusa preko okeana ukoliko ste iz Evrope.

Možda baš zato smatra da je neumesno poređenje igrača koji su nastupali u različitim košarkaškim periodima, govoreći o svom mlađem kolegi po poziciji.

Nikola Jokić je sjajan igrač sa ogromnom košarkaškom inteligencijom. Zabavno ga je gledati, ali bilo kakva lista najboljih igrača svih vremena je nepravedna, jer ne možete upoređivati ​​različite generacije i kako se NBA razvijala, pravila igre su se menjala, rekao je Rađa.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NEDOVOLJAN TRIPL DABL JOKIĆA: Lejkersi prekinuli crni niz protiv Denvera! (VIDEO)

Košarkaši Denvera nisu uspeli da iskoriste prvu meč loptu za plasman u polufinale zapadne konferencije. Lejkersi su posle 11 uzastopnih...

POVEZANE OBJAVE