PREDALE KRUNU: Belgija sa +40 pregazila Srbiju i izbacila šampiona Evrope!

Košarkašice Srbije neće braniti trofej osvojen na Evrobasketu pre dve godine. One su danas poražene u četvrtfinalu šampionata u Sloveniji i Izraelu od Belgije sa 93:53. Veoma slab start utakmice i furiozan rival, odredili su njen dalji tok uz mnogo grešaka dosadašnjih šampionki Starog kontinenta.

Linskens je poenima otvorila susret. Srbija je svoj prvi šut promašila. Naš tim je bio nervozan sa dva ne realizovana zicera. Belgijanke podižu seriju na 8:0 nakon serije grešaka naših reprezentativki. Zbog toga je Marina Majlković tražila tajm aut.

Ni nakon pauze Srbija nije postigla koš pa je bilo 14:0 za Belgiju.

Tek posle nešto više od 5 minuta prvi pogodak za Srbiju postiže Ivon Anderson i prekida crni niz naše selekcije. Rival je samo nastavio da uvećava prednost. Išla je ta razlika i do +20 na kraju prve deonice.

Aleman je postigla trojku na startu druge četvrtine i povećala na +23 za Belgijanke. Potom je na drugoj strani poentirala Maša Janković.

Srbija je poenterski bila efikasnija u ovom delu igre, ali je zaostatak i dalje previsok. Uspele su da ga naše devojke spuste na -16 ali bi protivnik uvek imao odgovor. Belgija je na poluvreme otišla sa 49:31.

Meseman sa 13 i Linskens sa košem manje bile su najbolje kod rivala Srbije. Nijedna naša reprezentativka nije bila dvocifrena a Čađo je imala 9 poena po odlasku na odmor.

U drugom poluvremenu je Belgija vratila +20. Srpkinje su pokušavale da do kraja trećeg perioda pokušaju da uhvate priključak ali nisu uspevale.

Belgijanke su na početku i tokom četvrte četvrtine imale maksimalnih +37. Srpkinje su na ovom meču potpuno podbacile i lošom igrom doživele praktično debakl kao aktuelni šampion. Protivnik je na nešto više od 4 minuta do kraja imao +40.

I u ovoj četvrtini imale su seriju 14:0 kao onu sa početka utakmice. I ovde je seriju prekinula Ivon Anderson za prve poene Srbije u poslednjoj deonici nakon pet ipo minuta bez koša. Belgija je kasnije meč rutinski privela kraju a naše košarkašice u dve četvrtine nisu postigle više od 10 poena.

Najbolja u pobedničkom timu bila je Meseman sa 15. Sa po 14 koševa pratile su je Linskens i Vanlo.

Srbiju je sa 20 koševa predvodila jedina raspoložena Ivon Anderson.

Belgija će u polufinalu igrati sa pobednikom meča Francuska – Crna Gora.

Srbija – Belgija 53:93 (8:28,23:21,14:22, 8:22)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ATP MADRID: Nadal u svom stilu, posle tri sata, u osmini finala

Španski teniser Rafael Nadal savladao je Pedra Kaćina u trećem kolu mastersa u Madridu posle tri seta 6:1, 6:7,...

POVEZANE OBJAVE