ZA KRAJ: Bivše šampionke Evrope rutinski sa Nemačkom!

Košarkašice Srbije osvojile su peto mesto na Evrobasketu u Izraelu i Sloveniji. One su danas savladale selekciju Nemačke sa 78:62. Prethodno su bile bolje od Crne Gore obezbedivši plasman na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Parizu.

Prvi minut protekao je bez koša. Gajselsoder je pogotkom otvorila utakmicu. Uzvratila je odmah Ivon Anderson. Samo šest poena viđeno je za prva tri minuta susreta.

Naš tim je uspeo da se nametne i stekne vođstvo. Krajem prve deonice bilo je i prve dvocifrene prednosti za izabranice Marine Maljković (25:15) posle serije 8:0 Srpkinja.

Nemice su tokom druge deonice pokušavale da smanje zaostatak. Nalet nakon mini serije 5:0 odbila je trojkom Saša Čađo.

Sa +13 je naša ekipa otišla na odmor. Ponovo je raspoložena bila Anderson sa 10 poena. Gajselsoder je imala 10 kod Nemica.

Drugo poluvreme počelo je promašajima na obe strane. Prvi koš postigla je Dragana Stanković posle skoro dva minuta igre. Ništa se nije promenilo ni u trećoj četvrtini a Srbija održavala dvocifreni plus.

Čak su ga i uvećale na maksimalnih +19 posle koša Mine Đorđević. Rezultat se povećao i na +24 tokom poslednje četvrtine. Nemačka je serijom 11:0 uspela da se približi na -13 ali je Čađo odbila nalet protivnika.

Srbija je privela kraju taj susret. Do pobede ih je vodila Anderson sa 16 poena uz 12 Mine Đorđević.

Giselsoder je u drugom poluvremenu imala samo 1 koš i sa 11 bila najefikasnija kod Nemica uz 10 poena Gelič.

Srbija – Nemačka 78:62 (25:15,22:19, 15:9, 16:19)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DRUGI MEČ POLUFINALA ABA LIGE: Obradović izneo svoja očekivanja

Košarkaši Partizana sutra od 18 časova gostuju u "Morači", gde će igrati drugi meč polufinala ABA lige protiv ekipe...

POVEZANE OBJAVE