LESOROV INTERVJU ZA NOVI KLUB: Moja povezanost sa navijačima Partizana došla je spontano

Francuski centar Matijas Lesor novi je član Panatinaikosa sa kojim je potpisao dvogodišnji ugovor.

On je minulu sezonu završio titulom u ABA ligi sa Partizanom i izborom u najbolju petorku Evrolige.

Sada je dao intervju za sajt novog kluba. On je naveo da PAO nije imao toliko uspeha prethodnih godina ali da namerava vratiti se tamo gde pripada.

Nešto slično se dogodilo sa Partizanom prošle sezone, rekao je Lesor.

Potom je upitan koliko poznaje istoriju Atinskog kluba:

Svako zna bogatu istoriju Panatinaikosa u evropskoj košarci sa svim uspesima i titulama Evrolige. Lično shvatam da je ovo značajna i velika organizacija, sa visokim standardima…Tim će naredne sezone biti konkurentan i ne mogu da dočekam da počne, obrazložio je Lesor.

On je rekao da je ulogu u dolasku u Atinu imao i Janis Papapetru kao bivši igrač kluba koji ga je uputio na život i grčku kulturu.

Došao sam u Panatinaikos zbog veličine kluba, baze navijača koju ima, ali i zato što ću biti deo izazova da se klub vrati tao gde pripada, rekao je Francuz za klupski sajt.

Na kraju je pričao o odnosu sa navijačima crno-belih:

Moja povezanost sa simpatizerima Partizana došla je spontano, prirodno. Nije to nešto što sam jurio. Nadam se da će me navijači Panatinaikosa voleti onoliko koliko su to navijači Partizana, ceneći trud da pomognem timu. Dva tima imaju veliki broj navijača i nekoliko sličnosti, zaključio je Lesor.

Foto: Partizan Mozzartbet/ Emilija Jovanović

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UBEDLJIVA POBEDA: Porto posle 40 godina dobio novog predsednika!

Fudbaleri Porta ove sezone neće osvojiti titulu prvaka države. Večeras igraju derbi sa Sportingom koji će osvojiti izvesno taj trofej. Nakon...

POVEZANE OBJAVE