VEOMA BITAN TRIJUMF: Pala Kina, Srbija korak bliže F8 lige nacija!

Odbojkašice Srbije trijumfovale su protiv Kine sa 3:1 u prvom meču turnira Lige nacija u korejskom Suvonu. Tako su se dodatno približile mogućnosti da igraju završni turnir i osvoje više od prošlogodišnjeg trećeg mesta.

Po setovima (25:13, 17:25, 25:23, 25:20)

Srbija je u prvom setu bila furiozna. Izabranice Đovanija Gvidetija sui male nekoliko mini serija. Na kraju su ga završile sa +12 i povele.

Kineskinje su bile bolje u drugom delu igre. U finišu su ga prelomile serijom 7:1 za izjednačenje. Treći set je bio izjednačen takođe celim svojim tokom.

Srbija je uspela da prelomi i povede sa 2:1. Kineskinje su stekle vođstvo od 6:3 na startu četvrtog seta. Potom su naše dame uspostavile rezultatsku ravnotežu.

Potom su u kasnijoj fazi seta stigle do bitne prednosti. To je bilo dovoljno da se overi trijumf.

Povratnica u tim Tijana Bošković briljirala je sa 25 poena uz 13 Jovane Stevanović. Li Jing Jing je bila najbolja u timu Kine sa 18 poena.

Srbiji za plasman u osam najboljih trebaju sve pobede na ovom turniru, a naredni protivnik je u noći između četvrtka i petka selekcija Nemačke.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PRE POLUFINALA SA BORUSIJOM: Potpisan petogodišnji ugovor u Parizu!

Fudbaleri PSŽ-a izvesno će osvojiti titulu u šampionatu Francuske. Očekuje ih i dvomeč polufinala Lige šampiona protiv Borusije Dortmund. Da se...

POVEZANE OBJAVE