SKUPO KOŠTAO PORAZ OD AUTSAJDERA: Svetske šampionke ostale bez plasmana na završni turnir!

Odbojkašice Srbije, aktuelne dvostruke uzastopne svetske šampionke, nisu uspele da se plasiraju na završni turnir Lige nacija, pa tako neće imati priliku da brane bronzanu medalju osvojenu prethodne godine.

Niih je skupo koštao preokret koji su dozvolile protiv reprezentacije Dominikanske Republike, koja predstavlja tvrd orah, ali je svakako bila autsajder protiv naših, koje ovaj turnri igraju u kompletnom sastavu, pošto su tu po prvi put Tijana Bošković i Maja Ognjenović.

Nada je jedino bila da se dese tri velika iznenađenja i porazi svetskih sila Italije, Kine i Japana, ali se to nije desilo. Japan je maksimalnom pobedom od 3-0 u setovima nad Tajlandom u azijskom okršaju ugasio i najmanju nadu svetskih šampionki.

Nije delovalo da će naše dozvoliti sebi današnji poraz posle pobeda nad daleko kvalitetnijim ekipama Kine i Nemačke, kada su takođe igrale u kompletnom sastavu kao.

Podsetimo, prošle godine je osvojene bronzana medalja u najkomercijalnijem odbojkaškom takmičenju, iako Tijana Bošković nije nastupala za reprezentaciju ni tokom tri turnira regularnog dela, niti na F8 završnom turniru. Maja Ognjenović takođe nije bila u ekipi, pošto se ranije oprostila od reprezentacije, ali je donela odluku da se vrati ove godine.

Tada je selektor bio Danijele Santareli, čiji učinak je u jedinoj godini na čelu našeg nacionalnog tima bio sjajan, jer je kasnije odbranjena i titula na Svetskom prvenstvu. Njegov sunarodnik Đovani Gvideti, međutim, nije krenuo tako dobro.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Adetokumbov brat udaljen iz tima pred najvažniji deo sezone

Aleks Adetokumbo, najmlađi brat nekadašnjeg dvostrukog MVP-ja NBA lige Janisa, udaljen je iz tima litvanskog tima Mažeikiai, za koji...

POVEZANE OBJAVE