Partizan predstavio drugo pojačanje danas (FOTO)

Fudbaleri Partizana od danas su i zvanično jači za dosadašnjeg napadača Vojvodine Nemanju Nikolića, koji se nakon tri godine vraća u klub.

On će na dresu nosti broj 23, a ugovor je potpisan na dve godine. Nešto ranije danas zvanično je promovisan i vezista Frenk Kanute.

Nikolić dolazi iz Vojvodine, koja više nije računala na njega, a za koju je prethodne sezone postigao šest i asistirao za jedan gol više.

U prethodnom mandatu u redovima crno-belih (2018-2020) je odigrao 36 utakmica, na kojima je postigao 8 golova, uz 10 asistencija.

Nikolić će se odmah večeras pridružiti saigračima na pripremama u Sloveniji, a na predstavljanju je priznao da je prva opcija bio odlazak na Kipar.

Kako mnogi vole da kažu prelazni rok je živa stvar i tokom leta uvek ima poziva. Ponuda kiparskog kluba je bila najkonkretnija, ali su u poslednjem trenutku promenili ponudu na šta ja nisam hteo da pristanem. Istog dana sam bio u kontaktu sa ljudima iz Partizana, a kad Partizan zove tu se odluka sama nameće – dogovorili smo se istog momenta i eto saglasan sam sa vama da je bilo suđeno da se vratim, rekao je Nikolić, koji ističe da je navijač svog novog-starog kluba oduvek.

Od malena sam navijač Partizana, ali sam često bio u situaciji da igram protiv voljenog kluba i jako je teško kontrolisati emocije u tim slučajevima. Ja sam se trudio da uvek ukažem poštovanje i ako sam na terenu bio na suprotnoj strani. Svi smo mi profesionalci i živimo od kluba koji nas plaća, naša je dužnost da damo sve od sebe na terenu i ja sam naravno uvek davao svoj maksimum protiv svakog kluba, pa i Partizana. Mislim da su to normalne stvari i da se niko nije ljutio kad god sam postigao gol protiv Partizana. To je uvek čudan osećaj, srećan si zbog gola – a u isto vreme tužan, jer si ga dao klubu koji voliš, izjavio je novi napadač crno-belih.

Crno-beli su nešto ranije ostali bez dvostrukog najboljeg strelca Superlige Rikarda, a na njegovo mesto dolazi upravo Nikolić.

Rikardo je sezonu za nama završio kao najbolji strelac lige što dovoljno govori o kakvom se napadaču radi. Imamo drugačiji stil igre, on je prava gol mašina, ja možda više gledam da obezbedim što bolje prilike saigračima, a naravno uvek je lep osećaj postići gol. Sa druge strane, moram da istaknem da nije bitan lični učinak nego generalni plasman Partizana, mi smo svi tu za njega i što bolji rezultat. Lično nikad se ne opterećujem statistikom i svoju igru podređujem timu. Na meni je da vredno radim ostalo će doći, izjavio je Nikolić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ZVANIČNO: Saša ilić predstavljen u novom klubu!

Proslavljeni fudbaler Partizana, a sada trener, Saša Ilić ima novi posao. Pošto je sedeo na klupama Čukaričkog, CSKA iz Sofije...

POVEZANE OBJAVE