NAJVEĆA SENZACIJA TURNIRA: Švjontek ispala sa Vimbldona od 76. teniserke sveta!

Najbolja teniserka sveta Iga Švjontek nije uspela da se plasira u polufinale Vimbldona, pošto je poražena od Ukrajinke Elene Svitoline sa 2-1, po setovima 7:5, 6:7 (5:7) i 6:2.

Tako treći gren slem ostaje bolna tačka Poljakinji, pošto je uspeh koji je ostvarila ove godine ujedno i najveće dostignuće na terenima Ol Ingland Klaba, čime svakako neće biti zadovoljna. Do sada je Švjontek osvojila tri titule na Rolan Garosu i jednu na US openu, dok je na AUstralijan openu najbolji rezultat ostvarila prošle godine, kada je dogurala do polufinala.

Već u prvom gemu meča je najbolja na svetu došle do brejka, ali to je bio samo uvod u žestoku razmenu oduzetih servisa. Na kraju je Ukrajinka napravila tri – jedan više i povela.

Iga je povela i u drugom delu meča sa 3:1, ali je potom Svitolina uzvratila i poravnala na 3:3. U tajbrejku je Poljakinja napravila dva mini-brejka, što je bilo dovoljno da nadoknadi jedan koji je dozvolila na početku dodatnog gema.

Ipak, u odlučujućem setu, kada bi se od prvoplasirane teniserke očekivalo da nakon ovako osvojenog seta slomi protivnicu – desilo se potpuno suprotno. Sa dva brejka i bez ijedne dozvoljene šanse protivnici da joj oduzme servis, Svitolina – 76. na WTA listi – lako je došla do polufinala.

Za finale će se boriti protiv Čehinje Markete Vondroušove, koja je takođe sa 2-1 u setovima savladala 4. teniserku sveta Džesiku Pegulu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA LIGA: Sjajna partija Jovića nije krunisana,Boston vratio prednost (VIDEO)

Osim duela Denvera i LA Lejkersa, sinoć su se igrala još tri meča prve runde plej-ofa NBA lige. Oklahoma je...

POVEZANE OBJAVE