PAO I FENER: Zvezda osvojila turnir u Rusiji, Olainika raspoložen! (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde, osvojili su međunarodni turnir Pari premijer kup koji se održao u Sankt Petersburgu. Oni su večeras zabeležili i treći trijumf u duelu sa Fenerbahčeom sa 3:1. Prethodno su bili bolji od domaćina Zenita i azerbejdžanskog Nefčija.

Meč je počeo golom crveno-belih već u prvom minutu duela. Strelac je bio Piter Olainika. Kraso je uzeo loptu na sredini terena, a Nigerijac pogodio u 21 sekundi.

Zvezda je i posle ovog pogotka pokušavala. U 11. minutu je pas Bukarija za Olainiku bio prejak pa ga je presekao golman Bajndir.

U finišu poluvremena su tu inicijativu krunisali i duplirali prednost izabranici Baraka Bahara. Mirko Ivanić je povisio na 2:0 u 39. minutu. Ovog puta je u ulozi asistenta bio strelac prvog gola Olainika kome je kraso prebacio loptu na drugu stranu, a ovaj dodao do crnogorskog reprezentativca.

Pri kraju prvog dela, Bačuai je imao najbolju priliku za Fener ali sa pet metara nije uspeo da savlada Zorana Popovića pa se sa 2:0 za Zvezdu otišlo na poluvreme.

Turska ekipa je agilnije ušla u drugi deo igre. Igrači oba tima dobili su po karton u početnoj fazi drugog poluvremena.

Džeko je u 58. minutu šutirao pravo u Zorana Popovića. Potom je Bahar izveo Olainiku, Bukarija, Krasoa i Erakovića a uveo Spajića, Mijatovića, Rodića i Nedeljkovića. Kasnije su zaigrali i Lučić i Šljivić umesto Mitrovića i Ivanića.

Fenerbahče je uspeo da prepolovi prednost u poslednjih 10 minuta. U 79. je strelac bio Žoao Pedro na asistenciju Ostervoldea.

Odmah je viđen novi gol četiri minuta kasnije kada je Zvezda vratila dva gola viška. Strelac je bio Vladimir Lučić na dodavanje Lazara Nikolića. Minut kasnije je Fener ostao bez Kartala koji je isključen.

Do kraja meča nije bilo novih uzbuđenja osim pokušaja Ostervoldea. Crveno-beli imaju zakazan pred početak šampionata duel sa Fiorentinom 26. jula. Govorilo se i o mogućnosti da 22. jula odigraju prijateljski meč sa TSC-om.

Crvena zvezda – Fenerbahče3:1 (2:0)

Olainika 1′ , Ivanić 39′, Lučić 83′ – Žoao Pedro 79′

Crvena zvezda: Popović, Eraković, Dragović, Stamenić, Mijailović, Bukari, Ivanić, Mitrović, Kangva, Olainika, Kraso

Fenerbahče: Bajndir, Samjuel, Enrike, Salaj, Peres , Arao (od 21′ Jukšek), Krespo, Kaveči ,Kapačak, Bačuai, Džeko

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Teško mu pao poraz: Majk Džejms u suzama (VIDEO)

Jednom od najboljih košarkaša Evrope, Majku Džejmsu teško je pao poraz od Fenerbahčea u četvrtfinalnoj seriji Evrolige. Majk je postigao...

POVEZANE OBJAVE