SLEDE ODLASCI IZ ZVEZDE: Direktor istakao kolika je zarada potrebna, a govorio i o povratku Degeneka i renoviranju stadiona

Fudbaleri Crvene zvezde će ove sezone po prvi put imati obezbeđen direktan plasman u Ligu šampiona, a tim je već u velikom delu sklopljen po meri elitnog takmičenja.

Međutim, došlo je do gužve u rosteru i neophodno je da uslede izlazni transferi, što je potvrdio i operativni direktor kluba Marko Petrović.

Transferi su neminovnost kada je FK Crvena zvezda u pitanju i verujem da to nije nikakva posebna novost. Podsećam da je na Skupštini kluba, kao najvažnijem organu, usvojen finansijski plan sa planiranim prihodima od transfera u ovoj godini od 12 do 15 miliona evra. Mi moramo da imamo i taj prihod da bi klub dobro i odgovorno finansijski poslovao. U ovom prelaznom roku smo dobro radili, doveli smo odlične igrače bez velikih izdataka za obeštećenja, s tim što već premašili za evropske okvire vrlo skroman finansijski budžet za dovođenje novih igrača. Od igrača koji su nas napustili prihodovali smo na transferu Pešića 1,5 miliona, tako da nam je potrebna realizacija izlaznih transfera. Verujem da neće uticati na snagu ekipe, otkrio je Petrović.

Na čekanju je potencijalni drugi povratak u klub Miloša Degeneka.

Naš sportski sektor ima spremne opcije za svaku poziciju u timu i moram da ih pohvalim, posebno za dovođenje igrača koje smo uspeli da potpišemo kao slobodne agente, a imali su puno ponuda od jakih evropskih ekipa. Za njih smo se takmičili sa klubovima iz Nemačke, Francuske i Italije. Bili smo brži od ostalih, igrači su na vreme skautirani, i bili smo vrlo konkretni u pregovorima odlazeći direktno na razgovore sa igračima i agentima. Naši ključni konkurenti su danas Atalanta, Lacio, PSV, Rendžers, Vest Hem, Seltik, Valensija, Olimpik Marsej, konstatuje Zvezdin čelnik.

On je govorio i o radovima na stadionu “Rajko Mitić”.

Deo radova je već završen, završen je najmoderniji hibridni teren na stadionu i novi teren za prvi tim. Za Ligu šampiona stadion će dobiti i kompletno nove stolice, prva isporuka je planirana već za dan posle utakmice sa Fiorentinom. Nabavili smo novi LED sistem, fiksne reklame na našem stadionu zauvek odlaze u istoriju. Radimo puno toga i po pitanju brendinga našeg stadiona. Nova centralna loža će takođe biti otvorena u septembru, a u toku su radovi i na fasadi stadiona. Vrlo je važan dogovor koji smo napravili sa jednim trening centrom u Beogradu, koji će u narednom periodu koristiti selekcije naše omladinske škole. Imaćemo četiri nova terena, to je jako važno za našu omladinsku školu, ističe Petrović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PRVO POJAČANJE ŽALGIRISA: Trinkijeri dovodi košarkaša Bajerna

Kako stvari stoje, košarkaš Bajern iz Minhena Silvan Fransisko, sledeće sezone će se preseliti u Litvaniju, gde će nositi dres...

POVEZANE OBJAVE