Mladi srpski defanzivci se ozbiljno nameću u prvom timu milanskih velikana: Pioli ima poverenja u novog Vidića! (VIDEO)

Dugo je u ovom veku važilo pravilo da je defanzivna linija srpske fudbalske reprezentacije najjači deo tima i često su selektori bili na slatkim mukama kog bi igrača stavili u prvu postavu.

Nastupio je potom nešto lošiji period, dok sada ponovo imamo ustaljenu poslednju liniju, pre svega sa Milenkovićem, Pavlovićem i Veljkovićem. Nove uzdanice u poslednjoj liniji mogli bismo da dobijemo u Milanu, gde su tamošnji velikani Inter i Milan u aktuelnim pripremnim utakmicama pružili šansu našim mladim fudbalerima. Obojica su izdanci stranih fudbalskih škola, nemačke i italijanske.

Pre godinu dana u Milan je iz Štutgarta stigao Jan-Karlo Simić, momak koji se zbog konstitucije i karakteristika poredi sa Nemanjom Vidićem, i koji se odlučio da igra za našu reprezentaciju i već nastupao za kadetsku i omladinsku selekciju. Već nakon godinu dana trener Stefano Pioli mu na pripremnim utakmicama protiv najvećih klubova sveta pruža ozbiljnu šansu, koju srpski fudbaler ume da iskoristi.

Protiv Real Madrida je počeo u startnoj postavi kao deo štoperskog tandema sa Tomorijem i igrao sasvim solidno sve do 70. minuta, kada je umesto njega ušao Olivije Žiru.

Milan je u toj utakmici vodio sa 2-0, ali je na kraju poražen sa 3-2.

U utakmici koja je odigrana jutros po našem vremenu, Simić je protiv Juventusa ušao u igru u 57. minutu, kada je zamenio upravo Tomorija, sa kojim je činio tandem u prethodnom meču.

I gradski rival Rosonera Inter je ovih dana pružio šansu mladom srpskom štoperu, a reč je o sinu Dejana Stankovića, 17-godišnjem Aleksandru.

On je u utakmici protiv Al Nasra, koji je od zimus u žiži javnosti zbog angažovanja Kristijana Ronalda, od 72. minuta zamenio Alesandra Bastonija i dobio priliku da pokaže šta ume. Nije, doduše, imao priliku da uđe u duel sa Portugalcem koji je zamenjen na poluvremenu ove utakmice.

Prethodno je mladi Stanković dobio priliku i u pripremnom meču protiv italijanskog niželigaša Porgoletesea, kada je u igru ušao u 77. minutu, ali su Nerazuri tada slavili sa čak 10-0, pa je jasno da za defanzivce i nije bilo mnogo prostora da pokažu šta umeju.

U obe utakmice je starter među stativama bio njegov stariji brat Filip Stanković, koji se vratio sa pozajmice iz Volendama i zauzeo mesto nakon odlazaka Onane i Handanovića.

U nekoliko navrata se istakao odbranama, pa ostaje da se vidi da li će dobiti šansu i naterati čelnike Intera i pre svega trenera Simone Inzagija da čak odustane od kupovine dva nova golmana.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE