Partizan ostao bez pobede u Bačkoj Topoli posle dva gola u zaustavnom vremenu, Saldanja odmah pogodio, Natho od junaka do tragičara (VIDEO)

Fudbaleri Partizana ostali su bez pobede na startu Superlige u Bačkoj Topoli protiv učesnika kvalifikacija za Ligu šampiona TSC-a, nakon mnogo preokreta i primljenih golova u zaustavnom vremenu oba poluvremena. Na kraju je došlo do podele bodova pošto je utakmica završena rezultatom 3-3.

Duel su obeležila i tri penala, od koji su dva bila promašena, po jedan sa obe strane. Partizan je sve do završnice prvog poluvremena bio veoma statičan, ali su od tada dešavanja na terenu postala daleko dinamičnija.

Ekipa domaćina je od starta krenula ofanzivnije i povela već u 12. minutu posle akcije dvojice veoma iskusnih fudbalera. Goran Antonić je veoma preciznim šutem savladao Stevanovića, posle dodavanja Miloša Cvetkovića sa desnog boka.

Umalo da već nakon tri minuta učesnik kvalifikacija za Ligu šampiona duplira prednost, ali je Ćalušić, koji je pobegao svojim čuvarima, zamalo bio neprecizan glavom, kada je gađao dalji ugao gola.

Fudbaleri Partizana bili su potpuno bezopasni sve do završnice prvog poluvremena, kada je viđena prava revija golova. Bibras Natho je u 38. minutu propustio šansu za izjednačenje kada ga je u pokušaju da kruniše dobru akciju gostiju zaustavio Stojić, koji je skrenuo loptu.

Ipak, već posle dva minuta se ispravio iskusni Izraelac. Novajlija Kanute je iskoristio nepažnju Kuveljića u 40. minutu, nakon čega je uposlio kapitena, koji je pogodio ispod rašlji sa same ivice šesnaesterca.

Posle samo tri minuta crno-beli dolaze do potpunog preokreta! Ponovo je sve počelo greškom domaćih fubalera, kada je još jedan debitant Ksander Severina oduzeo loptu Ćalušiću i započeo kontru, koju je golom krunisao Belić, a Natho se ovog puta našao u ulozi asistenta.

Kada se činilo da će tim Igora Duljaja otići na pauzu sa prednošću, Kanute je pokvario dobar utisak veoma neopreznim faulom u šesnaestercu svog tima nad doskorašnjim fudbalerom Crvene zvezde Stanićem, pa je dosuđen jedanaesterac kada je već istekla predviđena nadoknada vremena. Siguran sa bele tačke bio je Đakovac, koji je ponovo poravnao rezultat, pa je na poluvremenu na semaforu pisalo 2-2.

Drugo poluvreme proteklo je u znaku promašenih penala. Prvo je Natho pokvario utisak promašajem u 55. minutu, kada je šutirao veoma mlako, pa mladi čuvar mreže domaćina Veljko Ilić nije imao težak zadatak da ukroti taj šut. Prethodno je novo pojačanje gostiju Saldanja izborio jedanaesterac, tek što je kročio na teren.

Potom je u 75. minutu Pantić faulirao Cvetkovića u šesnaestercu i skrivio penal, nakon što je prethodno izgubio loptu, međutim ovog puta ni Đakovac nije bio precizan, a tome je dorineo golman Stevanović sjajnom intervencijom.

Kazna je odmah stigla, pošto je Saldanja veoma spretno odreagovao posle kornera i uspeo da ubaci loptu u mrežu za novo vođstvo Partizana od 3-2.

U isto vreme kada je u igru ušao Brazilac, na terenu se našao i Aldo Kalulu, pa je tako od 53. minuta u napadu igrao novoformiran tandem tima iz Humske.

Međutim, ponovo su gosti dozvolili da prime gol u zaustavnom vremenu, pa je konačan rezultat golom glavom posle kornera, u poslednjim momentima utakmice, doneo Nemanja Stojić, nakon centaršuta Mirčevskog.

TSC (3-5-2): Ilić – Antonić (od 85. Mirčevski), Stojić, Ćalušić – Cvetković, Kuveljić (od 60. Radin), Đakovac, Stanić (od 60. Rakonjac), Petrović (od 74. Ćirković) – Jovanović, Pantović.

Partizan (4-2-3-1): Stevanović – Filipović, Marković, Ilić, Antić – Belić (od 63. Šćekić), Kanute (od 73. Baždar) – Severina (od 53. Kalulu), Natho (od 70. Pantić), Menig – Nikolić (od 53. Saldanja)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Vojvodina i Zvezda remizirali u Novom Sadu, dobra partija Mimovića (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine remizirali su bez golova (0-0) u Novom Sadu, u utakmici 32. kola Superlige, odnosno...

POVEZANE OBJAVE