Đere propustio sve šanse i izgubio u finalu Hamburga od Zvereva, ali ga čeka veliki skok na ATP listi

Srpski teniser Laslo Đere nije uspeo da osvoji treću titulu u karijeri, pošto je u finalu ATP 500 turnira u Hamburgu poražen od miljenika domaće publike Aleksandera Zvereva sa 2-0, po setovima 7:5 i 6:3.

Odigrao je srpski teniser sasvim solidno, ali u ključnm momentima je bolji bio olimpijski šampion, na jednom od svojih omiljenih turnira.

U prvom setu nije bilo brejk prilika sve do završnice. Tada je Đere u devetom gemu propustio čak četiri prilike da oduzme servis Nemcu, odnosno šansu da servira za osvajanje seta. Kasnije je Zverev iskoristio drugu set-loptu na Laslov servis i poveo.

U drugom setu je Zverev rano došao do brejka i poveo sa 3:1, ali se naš teniser nije predavao i uzvratio je u sedmom gemu, kada je – iskoristivši prvu od dve brejk prilike – smanjio na 4:3, ali potom nije i materijalizovao brejk , iako je imao 40:30. Domaći teniser je potom lako priveo meč kraju svojim servisom i trijumfovao na turniru koji je nekada imao i status mastersa.

Ipak, Laci ima razloga za zadovoljstvo jer će od sutra napredovati čak 19 pozicija na ATP listi i biti 38. teniser sveta.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Lazetić zadovoljan nakon pobede: To je za moje igrače velika stvar

Fudbaleri TSC-a pobedili su Partizan rezultatom 2:1 u okvikru 32. kola Superlige Srbije u Humskoj Nakon pobede svoje viđenje utakmice rekao je trener...

POVEZANE OBJAVE