Pešić nakon pobede nad Kinom govorio o utakmici, stanju ekipe i sutrašnjem rivalu

Košarkaška reprezentacija Srbije bila je uspešna na pretposlednjoj proveri pred početak Svetskog prvenstva. U Kini je na Kupu solidarnosti savladana domaća selekcija, koju predvodi Saša Đorđević.

ŠTA BI SE DESILO DA JE ĐORĐEVIĆ VEĆ NAKON INDIJANAPOLISA ZAMENIO PEŠIĆA NA KLUPI REPREZENTACIJE? Ovakvu mogućnost tada je ozbiljno analizirao

Selektor Svetislav Pešić se nakon utakmice osvrnuo na svežinu ekipe.

Bila je velika bojazan, jer smo tek stigli, imali smo naporan put. Bilo je pitanje kako ćemo da pronađemo svežinu, koju je vrlo teško pronaći kada imaš ovako težak put. Leteli smo do Hong Konga, pa onda još 60 kilometara do Šenžena, plus granica na kojoj smo čekali i izgubili vreme, pošto je došlo posle 12 sata leta, otkrio je selektor Srbije.

On je kratko prokomentarisao utakmicu, kao i sutrašnjeg protivnika, selekciju Brazila.

Odigrali smo utakmicu profesionalno. Nije bila naša najbolja utakmica, ali sa aspekta pristupa bila je dobra. Malo smo padali jer nam je potrebna svežina, a nju ćemo dobiti kroz adaptaciju. Sutra nas čeka atletska ekipa kakva je Brazil. Pokazali su da su nezgodna ekipa sa puno iskustva, energije, igrača koji igraju u Evropi. Pravi test. Voleo bih da pronađemo pravu svežinu do tog meča, da možemo da odigramo onako kako možemo sa intenzitetom koji tražimo. Za to su potrebne sveže noge. Dobra stvar je da imamo još jednu utakmicu, to je od svega najvažnije, rekao je Pešić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Predsednik Zvezde se javno zahvalio Baharu

Fudbalski klub Crvena zvezda postigao je dogovor sa bivšim trenerom Barakom Baharom oko isplata primanja. Tim povodom oglasio se...

POVEZANE OBJAVE