ŠAMPION NOLE NAKON MEČA: Prva izjava srpskog tenisera

Srpski teniser Novak Đoković pobednik je mastersa u Sinsinatiju. On je posle ogromne drame i tri seta pobedio Karlosa Alkaraza 2:1.

Nakon meča najbolji teniser svih vremena izneo je svoje utiske.

-Lud meč smo prošli, rolerkoster. Nisam igrao previše ovakvih, možda mogu da poredim sa finalom Australijan opena s Nadalom 2012. godine – jeste samo tri seta, ali skoro četiri sata, rekao je Đoković i dodao:

-Neke faze meča je dobijao jedan, neke drugi – dobro sam počeo, pa sam se mučio fizički, a on je to iskoristio, imao je set i brejk. Dao mi je brejk posle, pomislio sam da imam šansu, borio sam se i verovao sam… U trećem setu sam imao šanse, meč lopta na 5:3 je bila neverovatna, to je bila ilustracija celog ovog meča. Jedan od najuzbudljivijih i najtežih mečeva u karijeri – mentalno, emotivno i fizički“.

Na pitanje da li ga iznenađuje kako Alkaraz igra i kako je hladnokrvan, Đoković odgovara:

-Više me ne iznenađuje, možda me je iznenađivalo krajem prošle ili početkom ove godine. Impresivno je kako dobija velike mečeve, uvek je hrabar u najvažnijim trenucima. Treba mu skinuti kapu, igra zrelo i toliko dobro se nosi s pritiskom za nekoga ko ima 20 godina. Osećaj koji imam na terenu podseća me malo na osećaj koji sam imao kada sam igrao protiv Nadala – kada smo bili u zenitu naših karijera, svaki poen je borba, osećaš da u celom meču nećeš dobiti pet lakih poena, već da moraš da zaradiš svaki poen, svaki udarac – nezavisno od uslova, ali na sporim terenima još više“.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ivanić: Najbolji smo, hvala navijačima

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Vojvodinu rezultatom 2:0 čime su osvojili Kup Srbije. Jedan od junaka ovog meča je...

POVEZANE OBJAVE