VAŽNA POBEDA: Odbojkašice slavile u derbiju grupe, izbegnut najteži protivnik u četvrtfinalu!

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je Poljsku u derbiju A grupe Evropskog prvenstva sa 3:1 (18:25, 25:13, 25:23 i 25:18).

Pamti se još uvek dramatična utakmica četvrtfinala prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva, kada su upravo Poljakinje bile najteža prepreka ka odbrani svetskog trona naših devojaka.

I ovog puta nije bilo lako, pošto su protivnice dobile prvi set u kom su vodile od samog početka, najviše sa 9 poena razlike. Žestok odgovor naše su imale u narednom setu, kada su ostavile protivnice na samo 13 poena.

Treći set je bio najneizvesniji i čini se odlučujući. Poljakinje su vodile duže od polovine seta, ali su naše načinile preokret i u neizvesnoj završnici uspele da prve stignu do 25. poena.

Srpkinje su u poslednjem setu relativno rano stekle 6 poena prednosti (16:10), pa iako se tim Stefana Lavarinija nije predavao, naš nacionalni tim je novim blokom Maje ALeksić završio važan posao.

Pobeda je jako bitna jer se na taj način izbegava susret sa Turkinjama već u četvrtfinalu, što bi moglo biti i finale pre finala, s obzirom na to da je sada u njihovom timu i naturalizovana Kubanka Melisa Vargas, koja ih je predvodila do titule u Ligi nacija.

Nezaustavljiva je bila Tijana Bošković sa čak 30 poena, a poenterski su se istakle i blokerke Jovana Stevanović sa 9 i Maja Aleksić sa 8 poena.

Kod Poljakinja je očekivano najefikasnija bila korektorka Magdalena Stisjak sa 20 poena, ali su naše odbojkašice uspele da je neutralizuju dovoljno. Martina Lukašik je upisala 9 poena.

Sledeću utakmicu naša reprezentacija igra za dva dana protiv Mađarske, a dan kasnije će se sastati sa Belgijankama, u poslednjem kolu grupe A.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Duljaj: Nisu to sitne greške, to su velike greške

U okviru 32. kola Superlige Srbije fudbaleri Partizana su na svom terenu izgubili od TSC-a rezultatom 2:1. Nakon poraza svoje...

POVEZANE OBJAVE