POBEĐUJE I VAN TERENA: Đoković obezbedio bolje uslove nižerangiranim igračima

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je masters u Sinsinatiju.

Sada ga samo jedan trijumf na US Openu deli od povratka na čelo ATP liste.

Sa svojom organizacijom PTPA uspeo je da obezbedi bolje uslove za slabije rangirane tenisere za šta su se godinama zalagali ATP je objavio da od sledeće godine uvodi trogodišnji program Baseline (osnovna linija).

MENTALNO NEUNIŠTIVA GROMADA: Đoković u meču titana srušio Alkaraza za 39. masters pehar! (VIDEO)

Od tri stuba, u prvom se garantuje osnovna zarada svake sezone. Ukoliko teniser/teniserka zarade manji iznos od predviđene minimalne zarade, ATP će tu razliku dopuniti.

Za igrače koji budu u prvih 100 minimalna zarada biće 300.000 dolara, upola manje za igrače od 101-175 mesta i 50.000 dolara od 176 – 250 mesta tokom 2024. godine.

Drugi stub tiče se povreda, tj. ukoliko igrači zbog povrede ne odigraju minimum 9 ATP ili Čelendžer turnira tokom godine. Njima će tako biti pokriveni troškovi po sledećoj skali. Za one u prvih 100 dobijaju 200.000 dolara nadoknade, oni od 101-175 mesta 100 hiljada i 50 hiljada za one od 176-250 mesta.

Đoković dostigao još jedan rekord pobedom nad Alkarazom, na US openu šansa da prestigne nekadašnjeg dželata

Treći stub se odnosi na igrače koji su tek na početku teniske karijere. Podstiču se da ako se plasiraju u prvih 125 na listi mogu imati unapred obezbeđen pristup sredstvima od 200.000 dolara za narednu sezonu.

Na sajtu ATP-a su naveli da se očekuje da 35-40 igrača svake godine dobije finansijsku podršku kroz Baseline program na osnovnu određenih kriterijuma: odigrani turniri, zarada tokom karijere ili pozicija na rang listi.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pol Džordž je slobodan agent, dva tima se bore za potpis

Los Anđeles Klipersi igraju vrlo zanimljivu plej-of seriju protiv Dalasa, a predvodnik ekipe iz Kalifornije je Pol Džordž. U četiri...

POVEZANE OBJAVE