GOBER I DRUGOVI LOŠE POČELI: Nadahnuta Kanada razbila Francusku!

Košarkaši Francuske neprijatno su iznenadili na startu Mundobasketa. Ubedljivo su poraženi od Kanade sa 95:65 u H Grupi.Od druge četvrtine, na terenu je postojao samo jedan tim.

Kanađani su u prvoj četvrtini na početku stigli do +5. Francuska je to do kraja prvog perioda okrenula. Lesor je po početku drugog dela pogodio za +6 Trikolora.

Trećeplasirani sa prethodnog SP je uspevao da i tokom druge deonice održava plus. U meču preokreta, Kanađani uspevaju da povedu 32:31 posle poena Pauela i Gildžuz Aleksandera.

Ekipe su se do poluvremena smenjivale u vođstvu. Pogocima Olinika sa slobodnih bacanja, Kanada vodi 43:40 posle prvih 20 minuta. Upravo je pomenuti igrač najefikasniji kod Kanađana sa 12 poena. Evan Furnije nije izlazio iz igre i zabeležio je 19 poena.

U trećoj četvrtini su se Kanađani raspucali i za pet minuta stigli do dvocifrenog viška. Imali su +12 (54:42). To je ubrzo poraslo i na +18 i samo četiri poena Francuza za 8 minuta igre. Post je trojkom prekinuo De Kolo.

Sa +20 je Kanada otišla na odmor pred poslednji period. Tokom poslednje četvrtine se igra Francuske dodatno raspala a razlika uvećala na +33 (85:52). Nisu Kanađani dozvolili ni trenutak opuštanja i pri toliko visokom vođstvu. U jakom tempu završili su susret i napravili bitan korak ka drugoj fazi.

Kod pobednika je odlični Gildžuz Aleksander bio blizu tripl dabla. Imao je 27 poena, 13 skokova i 6 asistencija. Olinik ga je pratio sa 18 poena.

Furnije je bio najefikasniji kod Francuza iako je u drugom delu postigao samo dva poena.

U drugom meču ove grupe, Letonija je bila ubedljiva protiv Libana.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ZBOG GOSTUJUĆIH NAVIJAČA: Neočekivan potez jednog od vlasnika File

Košarkaši Filadelfije gube od Njujorka sa 3:2 u seriji prve runde plej-ofa NBA lige. Već u noći između četvrtka i...

POVEZANE OBJAVE