DRUGI PUT U DANU: Posle košarkaša, i odbojkaši poraženi od Italije

Odbojkaši Srbije, doživeli su prvi poraz na Evropskom prvenstvu. Od njih je bila bolja selekcija Italije sa 3:0. Našem timu su preostala dva meča u borbi za što bolji plasman pred osminu finala.

Po setovima (15:25, 19:25, 21:25)

Susret je počeo u egalu nakon osam poena. Nijedna ekipa se u tim momentima nije odlepila.

Naš tim je to prvi uspeo i poveo 7:5. Rival se vratio i okrenuo na 9:8. Potom su se odlepili Azuri na 11:9. Sredinom seta su povećali prednost na 15:11.

EVROPSKO PRVENSTVO: Druga pobeda Srbije, sledi derbi grupe!

U finišu seta je bilo +7 (21:14). Italijani su sa +10 na kraju rešili prvi set.

Na početku drugog poveli su 3:0. Preuzeli su od tad kontrolu nad drugim delom igre. Srbija je samo uspela da se približi na +3 koliki je bio početi zaostatak u setu. Srbija je uspela da u ovom delu igre premaši poenterski učinak nego u prvom.

Kolaković izneo utiske pred start Evropskog prvenstva, problemi na prijemu

Sa +6 je Italija rešila drugi set.

Treći je počela Srbija sa 2:0. Naš tim je tokom ovog seta držao vođstvo. Italija je preokrenula na 15:13. Kasnije su susret priveli kraju.

Najbolji u našem timu bili su Krsmanović i Atanasijević sa 9 poena.

Kod Italijana Lavija je imao 13 poena.

Orlovima su preostali dueli u ponedeljak sa Estonijom (18) i dan kasnije Nemačkom (21). Iz grupe prolaze četiri najbolje ekipe koje se u osmini finala ukrštaju sa grupom gde su: Poljska, Češka, Danska, Severna Makedonija, Crna Gora i Holandija.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Lepe vesti za Olimpijakos pred treću utakmicu sa Barselonom

Košarkaš Olimpijakosa Kostas Papanikolau će biti spreman za naredni meč koji njegova ekipa igra protiv Barselone u okviru Evrolige. -...

POVEZANE OBJAVE