Novi Zvezdin centar vodio Sloveniju do pobede nad moćnom Australijom!

Košarkaška reprezentacija Slovenije savladala je na startu druge faze Svetskog prvenstva Australiju sa 91-80, u utakmici odigranoj u sklopu grupe K.

Već u prvoj deonici Slovenci su dostigli dvocifrenu prednost, koju su uz blage oscilacije u rezultatu održavali sve do završnice treće četvrtine, na kraju koje su vodili samo sa 66-62.

Ipak, nisu dozvolili da Bumersi izjednače, pa je sve što su uspeli da se spuste na -2 na početku poslednjeg perioda. Nakon toga je usledio potpuni obrt, pa je Slovenija u jednom momentu vodila i sa 17 poena razlike!

Luka Dončić je postigao 20 poena, uz 7 skokova i 6 asistencija, ali je ovog puta prvi igrač pobedničke ekipe bio novi centar Crvene zvezde Majk Tobi, koji je zabeležio dabl-dabl učinak od 18 poena i 12 skokova, na šta je dodao i 5 završnih dodavanja.

U poraženom timu je ponovo blistao Džoš Gidi sa 25 poena, 8 skokova i 4 asistencije, dok je bivši košarkaš Partizana Dante Egzum upisao 13 poena i po 2 uhvaćene lopte i asistencije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PROŠLO JE SKORO 20 GODINA: Kada je Nadal u neobičnom meču savladao Federera (FOTO)

Španski teniser Rafael Nadal još uvek se nije povukao iz tenisa. Njegov nekada veliki rival uz Đokovića Rodžer Federer jeste. Španac...

POVEZANE OBJAVE