ZVANIČNO: Zvezda ima novog štopera (FOTO)

Mladi štoper iz Burkine Faso Naser Điga i zvanično je postao najnovije pojačanje Crvene zevzde, pa je tako završena duga saga u vezi sa izborom novog centralnog veziste.

Điga je prošao lekarske preglede i potpisao ugovor o jednogodišnjoj pozajmici, uz mogućnost otkupa za 2.000.000 evra na kraju iste.

Zvanično je fudbaler Bazela, a prethodnu sezonu je proveo u Nimu. U francuskoj Ligi 2 je odigrao 21 utakmicu, a ekipa je ispala u niži rang.

Điga je ove sezone odigrao u Bazelu sedam utakmica, ali samo jednu kao starter. Ipak, stigao je i da postigne jedan gol.

U Švajcarsku je 21-godišnji štoper stigao sa 19 godina iz lokalnog Vitesea, a visok je 187 cm.

Zadovoljan sam što sam došao u veliki klub kao što je Crvena zvezda i daću sve od sebe da opravdam očekivanja. Radujem se igranju u Ligi šampiona, nisam imao priliku do sada da budem deo tako velikog takmičenja, iako sam nastupao u Ligi konferencija. U svakom slučaju, imam mnogo motiva da se dokažem, a ono zbog čega sam posebno nestrpljiv je da debitujem pred Zvezdinim navijačima. Bio sam na utakmici protiv Novog Pazara, i oduševio sam se atmosferom. Navijači su zaista fascinantni, tako da je to razlog više zbog kog sam srećan što sam ovde, rekao je Điga na promociji, pa opisao svoje karakteristike:

Nije zahvalno da pričam o sebi, ali smatram da sam moderan defanzivac, da znam da igram sa loptom, da sam brz, jak i dobar u igri “1 na 1” sa protivnikom.

Sportski direktor kluba Mitar Mrkela istakao je da je doveden štoper kakvog je zahtevao trener Barak Bahar.

Naser Điga je mlad igrač koji dolazi iz Bazela i profil je štopera kakvog je Barak Bahar tražio od samog početka. Visok je, čvrst i brz, i to je ono što je Bahar želeo kako bi naša odbrana izgledala baš po njegovom ukusu. Verujem da će se Điga brzo prilagoditi zahtevima koje traži naš trener i da će biti dobro pojačanje za Zvezdu. Spremni smo za Ligu šampiona, radili smo na tome naporno, imamo iskustvo iz prethodna dva učešća koje će nam pomoći da budemo dobri u utakmicama koje slede, izjavio je Mrkela.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Nadomak odbrani titule: Siti se vratio na prvo mesto! (VIDEO)

Fudbaleri Mančester Sitija savladali su u gostima Totenhem sa 2-0 i tako se vratili na prvo mesto Premijer lige. Tako...

POVEZANE OBJAVE