Selektor Slovenije izneo očekivanja pred utakmicu koja može mnogo doneti i Srbiji!

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se danas u polufinale Svetskog prvenstva, gde će se sastati sa pobednikom meča između Kanade i Slovenije, koje će se sastati sutra.

Ova utakmica pored Kanade i Slovenije, koje se bore za ulazak u borbu za medalje, imaće veliki značaj i za našu selekciju, jer bi pobeda Kanađana značila da smo automatski obezbedili mesto na Olimpijskim igrama u Parizu naredne godine.

Očekivanja pred najvažniju utakmicu izneo je i selektor Slovenaca Aleksandar Sekulić.

Ostvarili smo primarni cilj. Stigli smo među osam najboljih selekcija planete, iza sebe smo ostavili dosta teških i zahtevnih utakmica, poraz od Nemačke. Imali smo vremena da se spremimo za Kanadu i verujem da ćemo to pokazati na parketu. Jako bih voleo, kao i svi u državnom timu da stignemo do pobede, polufinala i duela sa selekcijom Srbije. Moram da naglasim da je naša prednost u duelu koji sledi, činjenica da je uloga favorita u rukama Kanađana, koji su sa trona skinuli Španiju, istakao je Sekulić.

On je naglasio i da je njegov tim svestan odakle preti najveća opasnost, ali i da retko sa koje strane neće pretiti, s obzirom na to da je po sastavu Kanada najsnažnija ekipa na prvenstvu.

Mi smo spremni na borbu od prvog do poslednjeg sekunda, znamo odakle preti opasnost, znamo šta moramo da neutrališemo, ali to neće biti lako, jer Kanada igra na izuzetno visokom nivou ii ma sjajan tim. Međutim, verujem u ekipu sa kojom radim, verujem da smo kadri da odigramo vrhunski u oba smera, jer je to osnovni preduslov da stignemo do cilja, a to je polufinale i duel sa Srbijom, rekao je selektor Slovenaca.

Njihov meč će početi sutra od 14.30 po našem vremenu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NIJE SAMO POBEDA: Dortmud protiv PSŽ-a obezbedio LŠ i naredne sezone!

Fudbaleri Borusije Dortmund stekli su prednost pred drugi meč polufinala Lige šampiona protiv Pariz Sen Žermena. Golom Niklasa Filkruga slavili...

POVEZANE OBJAVE