POREMETILO IH ČETVRTFINALE: Još jedan ubedljiv poraz, Slovenci za osmo mesto

Košarkaši Slovenije nisu se plasirali u četvrtfinale Mundobasketa. Nakon poraza od Kanade, izgubili su i od Litvanije s 100:84 u meču za plasman. Sa Italijom će tako igrati za osmo mesto na svetu.

Nakon izjednačenog početka na obe strane. Litvanija se sredinom prve četvrtine odvojila na +6 (16:10).

Do kraja te deonice su Litvanci ubacili 31 poen i vodili +12 (33:21). Istakli su se Kuzminskas i Valančijunas sa 8 poena. Dončić je imao 9 koševa.

Litvanija je i u drugoj četvrtini nastavila da uvećava prednost. Slovenci su u poslednja dva minuta pred poluvreme uspeli da se približe na -4 (47:43). Trojkom Dimše se na poluvreme otišlo sa 53:43 u korist Litvanaca.

Pomenuti Dimša je imao 9 poena uz 10 Valančijunasa. Jedini raspoložen kod Slovenaca bio je Dončić sa 19 koševa.

U drugom poluvremenu, Litvanija je održavala dvocifreni plus kroz treći period. Sa +12 (75:63) ušli su Litvanci u poslednju četvrtinu. Poenterski je to bio obračun Dončića i Valančijunasa.

Litvanija je u 4/4 imala +20 (88:68). Potom su susret lagano priveli kraju.

Do trijumfa ih je vodio Valančijunas sa 24 poena. Brazdeikis je imao 15 koševa. Dončić je meč završio sa 29 poena uz 14 Alekseja Nikolića i 13 Majka Tobija.

Slovenija igra za osmo mesto sa Italijom, a Litvanija protiv Letonije za petu poziciju.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pol Džordž je slobodan agent, dva tima se bore za potpis

Los Anđeles Klipersi igraju vrlo zanimljivu plej-of seriju protiv Dalasa, a predvodnik ekipe iz Kalifornije je Pol Džordž. U četiri...

POVEZANE OBJAVE