SRBIJA PROTIV KANADE: FIBA najavila polufinale, Bogdanović i centri u prvom planu

Košarkaši Srbije igraju sutra protiv Kanade u polufinalu Svetskog prvenstva.

Oba tima su se kvalifikovala za OI u Parizu, ali će pokušati da ovde obezbede medalju.

Svetska košarkaška federacija FIBA, analizirala je ovaj meč.

Kao ključni duel na terenu izdvojila je onaj Bogdana Bogdanovića i Šaja Gildžuz Aleksandera.

DOMINACIJA KAPITENA SRBIJE: Bogdanović prestigao Dražena Petrovića

Srpski bek beleži do sada na SP 19 poena, 5 asistencija i 3 skoka uz 2 ukradene lopte po meču. Izdvojili su njegov odličan procenat šuta za tri na ovih pet utakmica ako se izuzme ona sa Italijom.

Na drugoj strani, Gildžuz Aleksander je poenterski efikasniji i daje 25 koševa po utakmici. Uz to ima i 5 asistencija i takođe dve ukradene lopte po utakmici. Njegov efektivni rejting kada je reč o šutu je najbolji na prvenstvu, navodi se na sajtu FIBA.

DOBIJAMO NOVOG SVETSKOG PRVAKA: Španci prokockali +12 i ispali u direktnoj borbi od Kanađana!

Onda su se dotakli potencijalnih iks faktora apostrofirajući učinak centarske linije dve ekipe. Kanada je protiv Slovenaca igrala sa „smol bol“ petorkom bez klasične petice što je dodatno otvaralo prostor. Smatraju da će takvoj koncepciji problem praviti duo PetruševMilutinov.

Tu FIBA smatra da bi mogao biti važan za Kanadu učinak Kelija Olinika i Dvajta Pauela u tim duelima sa srpskim centrima.

Kanada odlično koristi priliku za skok u napadu sa 13 uhvaćenih lopti po meču, ali bi to ostavilo prostora za ubitačnu tranziciju koju Srbija ima sa skoro 25 poena iz izgubljenih lopti po utakmici, navodi FIBA. A iz kontri to je 22 poena.

SP: SRBIJA JE U POLUFINALU!

Od osamostaljenja Srbije 2006. godine, ovo će biti prvi duel dve selekcije. Međutim, dve zemlje su igrale dok se nekadašnja država zvala SFRJ. Naš tim je slavio na SP 1998. i 2002. a Kanada je bila bolja na OI u Sidneju u međuperiodu 2000. godine.

Sutrašnji duel Srbije i Kanade zakazan je za 10:45 po našem vremenu. Kasnije tokom dana od 14:40 će Amerika i Nemačka igrati drugo polufinale.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POSLE KRUNISANJA ZA ŠAMPIONE: Crveni Torina ih pokrenuo, Inter siguran na Meaci! (VIDEO)

Fudbaleri Intera savladali su Torino sa 2:0 u 34. kolu Serije A. I to pred svojim navijačima, u prvom...

POVEZANE OBJAVE