NISU SAMO KOŠARKAŠI: Još jedan poraz Amerikanaca, Đoković u finalu US Opena!

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale US Opena. Nakon tri seta slavio je protiv domaćeg igrača Bena Šeltona. Jedini otpor pružio je Amerikanac u trećem setu.

Po setovima 6:3, 6:2, 7:6 (4)

Đoković je bio siguran u svom servis gemu na početku meča. Isto tako je učinio i šelton a vrlo brzo su išli gemovi. Iskorak je napravio Srbin koji u šestom gemu oduzima servis rivalu za 4:2.

Veoma brzo ga je potvrdio i stigao do tri gema prednosti. Mogao je već i u sledećem da brejkom povede 1:0. Šelton je ipak smanjio na 5:3. Imao je brejk loptu Amerikanac, ali ju je Đoković spasao i poveo u setovima.

I na početku drugog je Šelton spasio jednu brejk loptu i poveo.

Đoković je nastavio da pritiska što mu se isplatilo. Napravio je brejk i poveo 3:2. To je i potvrdio za 4:2. Zapretio je Srbin i imao brejk loptu za 5:2. U tome je ipak uspeo i stigao na korak od osvajanja drugog seta. Kasnije je na semaforu i pisalo 2:0 u korist Srbina, pa mu je ostao još set do finala.

Đoković odmah na startu trećeg seta pravi brejk i vodi 2:0. Od početnog vođstva nastavio je da ga održava. U osmom gemu Šelton je uspeo da se vrati i poravna na 4:4.

Amerikanac je imao brejk a ujedno i set loptu koju nije iskoristio. Đoković je uz dosta muka uspeo da izjednači na 5:5. U sledećem servis gemu je uspeo da napravi vrlo važan brejk. U pokušaju da završi meč suočavao se sa dve brejk lopte koje je poništio. Greškama je dozvolio rivalu da set ode u taj brejk.

Đoković ga je počeo sa 3:0. Stekao je i dva mini brejka viška 4:1. Šelton je smanjio na 5:4 izvršivši pritisak na našeg igrača. Stigao je do dve meč lopte 6:4 i iskoristio prvu za plasman u finale.

Tamo će igrati sa pobednikom meča Alkaraz Medvedev.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srbija na korak od novog predstavnika u ABA ligi posle “čuda”! (VIDEO)

Košarkaši Vojvodine plasirali su se u finale ABA 2 lige pošto su uspeli da nadoknade zaostatak od čak 18...

POVEZANE OBJAVE