SRBIJA MAKSIMALNA NA STARTU DEJVIS KUPA: Slavio i dubl, za derbi stiže i Novak!

Teniska reprezentacija Srbije savladala je Južnu Koreju na startu prve faze završnog turnira Dejvis kupa sa maksimalnih 3-0 u pobedama.

Nakon Lajovića i Đerea u singlu, slavio je i dubl koji su činili Miomir Kecmanović i Nikola Ćaćić, naš specijalista za igru parova. Bili su bolji od Ji Sung Nama i Min-Kju Songa nakon preokreta sa 2:1, po setovima 3:6, 6:4 i 7:6 (7:5).

U prvom setu je presudan bio brejk Korejaca u šestom gemu, kada su poveli sa 4:2, dok naš par nije uspeo da iskoristi nijednu od tri prilike za brejk koje je stekao u ovom delu.

Naši su brejknuli rivale u pravom trenutku, u poslednjem gemu drugog seta, i tako poravnali rezultat. U odlučujućem setu su svi bli sigurni na servisima, pa nije bilo niti jedne brejk-lopte. Tako se otišlo u tajbrejk, gde je presudan bio jedan jedini mini-brejk, koji je fantastičnim riternom doneo Kecmanović.

Sledeći duel u grupi igramo u petak protiv domaćina turnira Španije, što je i derbi grupe, iako je nastup za Špance otkazao Karlos Alkaraz nakon poraza u polufinalu US opena.

Za taj duel će u našem timu biti i najbolji teniser sveta Novak Đoković, koji je večeras proslavio osvajanje US opena zajedno sa košarkašima i basketašima.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srbija na korak od novog predstavnika u ABA ligi posle “čuda”! (VIDEO)

Košarkaši Vojvodine plasirali su se u finale ABA 2 lige pošto su uspeli da nadoknade zaostatak od čak 18...

POVEZANE OBJAVE