DEJVIS KUP: Đere lako doneo prvi bod protiv Španije, Novak ima šansu da nas odvede u završnicu!

Teniska reprezentacija Srbije povela je sa 1-0 u pobedama protiv Španije, u drugom kolu prve faze završnog turira Dejvis kupa.

Bod protiv domaćina na turniru u Valensiji doneo je Laslo Đere, koji je sa 2:0, po setovima 6:4 i 6:4 bio bolji od iskusnog Alberta Ramosa-Vinjolasa, 95. igrača sveta.

U prvom setu je ključan bio peti gem, kada je Laslo iskoristio prvu od potencijalne tri brejk prlike, a potom lako sačuvao prednost. U drugom delu meča je ključan brejk Srbin napravio u sedmom gemu, kada je iskoristio drugu šansu i poveo sa 4:3, a potom rutinski doneo važan bod Srbiji.

Novak Đoković će u drugom meču imati priliku da protiv Alehandra Davidovič-Fokine donese pobedu u ovom meču, ali i plasman u nokaut fazu, koja će se u novembru održati takođe u Španiji, ali u Malagi.

Prethodno su naši teniseri slavili protiv Južne Koreje maksimalnim rezultatom 3-0, a sada su pojačani Novakom Đokovićem, koji je stigao odmah po osvajanju US opena.

Sutra u poslednjem kolu naši teniseri igraju protiv Češke, koja je na startu bila bolja od Španije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA LIGA: MVP kandidat Šaj briljirao, Oklahoma nadomak pobede u seriji (VIDEO)

Košarkaši Oklahome nastavili su sa odličnim partijama i u postsezoni NBA lige. Večeras su poveli sa 3:0 u prvoj rundi...

POVEZANE OBJAVE