MAGENTA KUP: Zvezda brani trofej, crveno – beli ubedljivi u polufinalu

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet plasirali su se u finale Magenta kupa u Minhenu. Oni su večeras savladali Albu sa 74:56 . Nakon prve četvrtine su uspostavili kontrolu nad utakmicom i uvećavali prednost.

Crveno beli su počeli u petorci Nejpir, Lazić, Gedraitis, Mitrović i Simonović.

Alba je trojkom otvorila utakmicu. Odmah su se odlepili i na +5 (7:2). Izabranici Duška Ivanovića su uspeli da drže priključak. Crveno beli su posle prve deonice vodili sa 18:17.

Bolje su počeli crveno-beli drugi period. Srpski tim je za razliku od prvog perioda, u ovom održavao minimalni plus. Pred kraj poluvremena su vodili 33:27.

Nakon prvih 20 minuta Zvezda je imala 40:36.

Srpska ekipa je vodila i tokom treće četvrtine. Imali su i +10 (51:41). Sa tim viškom su ušli u poslednju četvrtinu (56:46).

Zvezda je poenima otvorila poslednju četvrtinu. I tu su crveno-beli nastavili da grade prednost imajući maksimalnih +17. I to nakon 9:2 u prvih 5 minuta tog dela igre. To se proširilo na 14:2 pre nego što u finišu Alba nije prekinula post i postigla koš.

Malo su se opustili ali nedovoljno da spreče ubedljiv poraz igrači Albe.

Finale je na programu sutra od 18 časova a Zvezda čeka protivnika. To će biti pobednik susreta između domaćina Bajerna i Virtusa.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

MILAN ODREDIO CENU: Ernandez za 100.000.000 evra napušta Milan!

Kako prenosi Mundo Deportivo, Teo Ernandez će na kraju sezone napustiti klub sa San Sira. Prema istom izvoru, Francuz je...

POVEZANE OBJAVE