Novak zaigrao u dublu, ali Srbija upisala i treći poraz od Čeha u Dejvis kupu

Teniska reprezentacija Srbije poražena je maksimalnim rezultatom od Češke u poslednjem kolu grupne faze završnog turnira, na turniru u Valensiji.

Posle Dušana Lajovića i Lasla erea, koji su poraženi u singlu, nije uspešniji bio ni srpski dubbl, koji su činili Novak Đoković i Nikola Ćaćić.

Oni su poraženi od Tomaša Mahača i Adama Pavlašeka sa 2:1, po setovima 5:7, 7:6 (9:7) i 3:10.

Nakon što su pri vođstvu od 5:4 naši teniseri propustili dve set-lopte na servis rivala, u narednom gemu su lako dozvolili da izgube svoj servis, a ubrzo i set.

U drugom setu su Nikola i Novak uspeli u petom gemu da spasu čak četiri brejk-lopti, a da potom u tesnom tajbrejku dođu do izjednačenja. Izgleda da se Đokovićevo majstorstvo u dodatnim gemovima iz singla prenelo i na dubl.

Ipak, to izgleda ne važi za supertajbrejk, koji se igra kao treći set u dublu. Tamo su naši igrači uzeli tek tri poena i nisu uspeli da donesu bod i smanje poraz.

U svakom slučaju, Srbija je obezbedila plasman u četvrtfinale pobedama nad Južnom Korejom i Španijom, a rivala će saznati na žrebu u utorak. Završnica će se odigrati u novembru, takođe u Španiji, ali u Malagi.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA LIGA: MVP kandidat Šaj briljirao, Oklahoma nadomak pobede u seriji (VIDEO)

Košarkaši Oklahome nastavili su sa odličnim partijama i u postsezoni NBA lige. Večeras su poveli sa 3:0 u prvoj rundi...

POVEZANE OBJAVE