NEDOVOLJAN I DVOCIFRENI PLUS: Zvezda ispustila trofej u Minhenu!

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet poraženi su u finalu Magenta kupa. Crveno beli nisu odbranili trofej u meču sa domaćinom Bajernom 84:82. Bavarci su zaostajali, imali i dvocifren minus, ali su u samom finišu sustigli Zvezdu i došli do pehara.

Duško Ivanović se odlučio za sledeću startnu petorku: Teodosić, Lazić, Hanga, Bjelica, Bolomboj.

Crveno-beli su postigli prve poene na meču. Bajern je odmah odgovorio. Srpski tim je imao minimalnu prednost nakon prva četiri minuta meča. Održavali su višak od 5 poena do kraja prvog perioda.

U finišu je bilo i +8 za Zvezdu (23:15). Sa 25:17 otišli su na odmor između prve i druge četvrtine crveno-beli.

Bajern je poenterski bolje ušao u drugu četvrtinu pokušavajući da stigne rezultat. Zvezda je imala odgovor i stigla do +10 (34:24) na sredini drugog perioda.

Bajern je u ovoj četvrtini bio poenterski efikasniji ali je Zvezda nakon prve napravila razliku. Nakon 20 minuta, srpski tim vodi 46:35.

Zvezda je i na početku treće četvrtine imala dobar napadački ritam. Međutim, Bajern uspeva da se po isteku prvih pet minuta spusti na jednocifrenu razliku 53:47. Odbrana crveno-belih je popustila i Nemci su stigli na 60:55 na kraju 3/4.

Na početku poslednje deonice je Zvezda uspela da se vrati na dvocifreni plus. Sa 7:2 došli su do 67:57. Potom su crveno-beli uspevali da održe bezbednu rezultatsku distancu. Ipak, Bajern prilazi na -5 u poslednja 4 minuta susreta. Trojkom su crveno-beli odbili nalet.

Bajern je uspeo da meč uvede u neizvesnu završnicu i dođe na -1 (77:76) na ulasku u poslednja dva minuta. I ovaj pokušaj je Zvezda odbila trojkom ali je i Bajern uspeo da povede +4 (84:80).

Nakon ovog takmičenja, Zvezdu očekuje turnir u Nikoziji pred početak nove sezone.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ŽELE GA FRANCUZI: Zvezdi nedovoljno 3.5 miliona za Glazera!

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su 35. titulu prvaka Srbije. Overili su je trijumfom protiv TSC-a i stekli nedostižnu prednost...

POVEZANE OBJAVE