Nadal o Novaku: Da nije oborio rekord, bio bi frustriran

Rafael Nadal je prošle godine, posle Austrlaijan open-a bio ispred Novaka Đokovića na večnoj listi u broju osvojenih grend slemova i činilo se da će Novak teško uspeti da ga dostigne posle svih problema oko odlaska u Australiju i SAD.

Ipak, sve se promenilo i Novak je sada dva grend slema ispred Španca.

Nadal je u intervjuu za Movistar plus istakao da on nema tu ambiciju kao Novak.

Mislim da Novak na intenzivniji način živi grend slem priču, nego što sam ja i ostali teniseri. Da ga nije oboriomislim da bi to dovelo do velike frustracije kod njega. Možda je zato i uspeo, rekao je Nadal i dodao:

-Nisam frustriram iz jednog jednostavnog razloga: smatram da sam učinio sve da stvari budu bolje. U okviru svojih mogućnosti.

o povratku na teren i osvajanju turnira Nadal je rekao:

Voleo bih ponovo da igram, da budem konkurentan. Ali, povratak i osvajanje Rolan Garosa ili Australije bila bi iluzija. Neka se ljudi ne zbune. Svestan sam trenutka života u kome se nalazim, sve je to daleko. Ne kažem da je i nemoguće, jer se stvari u sportu veoma brzo menjaju, srekao je Nadal.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Radnički dobija novi stadion!?

Fudbalski klub Radnički 1923 iz Kragujevca trebalo bi da dobije novi stadion. Kako javlja Mozzart Sport, umesto “Čika Dače” biće...

POVEZANE OBJAVE