LŠ: Golman doneo remi Laciju u poslednjem momentu, PSŽ slomio Borusiju u derbiju prve runde, Barselona bez milosti (VIDEO)

Na startu Lige šampiona odigrano je šest utakmica u terminu od 21 čas. Nijedna utakmica nije završena nerešenim rezultatom, između ostalih i ona u Mančesteru, gde je Siti nažalost slavio nakon preokreta protiv Crvene zvezde.

Barselona je na Kamp Nou u potpunosti opravdala ulogu velikog favorita protiv belgijskog Antverpa, slavivši sa 5-0.

Fudbaleri domaćina su odmah do znanja stavili da belgijski predstavnik neće imati mnogo šansi. Već u 11. minutu Žoao Feliks je, posle lopte koju je dobio od Gindogana, imao dovoljno prostora da se namesti na šut u šesnaestercu i lako savlada golmana Buteza za prednost od 1-0.

Do 22. minuta već je bilo 3-0. Prvo je strelac prvog gola proigrao Levandovskog, koji je volejom plasirao loptu u gol, da bi samo tri minuta kasnije pokušaj centaršuta Rafinje Žel Batali ubacio u svoju mrežu.

Nastavila je Barsa u sličnom ritmu i u drugom delu utakmice. Levandovski je golu pridodao i asistenciju u 54. minutu, kada se golu radovao Gavi, dok je u 66. minutu Žoao Feliks svojim drugim pogotkom zaokružio petardu.

Najduže se čekalo na pogodak u duelu Fejenorda i Seltika u Holandiji, ali je na kraju domaćin slavio u Roterdamu sa 2-0.

Tamo je vođstvo domaćinu tek u trećem minutu zaustavnog vremena prvog dela doneo Kalvin Stengs na veoma efektan način iz slobodnog udarca. Na 2-0 je povisio Alireza Jakanbahš u 76. minutu snažnim šutem, nakon što je lopta koja je otklonjena sa gol linije stigla do njega.

Lacio je na nesvakidašnji način na Olimpiku izborio remi protiv Atletiko Madrida (1-1), pogotkom golmana Provedela u trenutku kada je već isteklo predviđeno zaustavno vreme!

Iako su Rimljani održavali inicijativu tokom prvog poluvremena, nije novost da Atletiko stekne prednost u takvim okolnostima. To su učinili zahvaljujući pogotku Pabla Bariosa u 29. minutu, kada je golmana Provedela prevarila promena smera lopte nakon što je zakačila njegovog saigrača. Zanimljivo da je u drugom poluvremenu španski tim preuzeo terensku inicijativu, kada su Nebeskoplavi jurili rezultat.

Ipak, preokret je usledio na oduševljenje svakog ljubitelja fudbala, pošto je golman Provedel u poslednjem momentu glavom doneo izjednačenje, posle centaršuta Luisa Alberta.

Pari Sen Žermen je u derbiju prve runde savladao na Parku prinčeva Borusiju iz Dortmunda sa 2-0.

Parižani nisu uspeli da totalnu inicijativu u prvom poluvremenu krunišu pogotkom, pa je ovo ostala jedina utakmica na kojoj su mreže mirovale prvih 45 minuta.

Međutim, kada su se gosti malo otvorili, usledila je kazna. Kilijan Mbape je u 49. minutu iz jedanaesterca doneo prednost, nakon što je Šule igrao rukom u svom šesnaestercu.

Ašraf Hakimi je nepunih 10 minuta kasnije duplirao prednost, kada se upisao u strelce posle duplog pasa sa Vitinjom i odlične varke.

Šahtjor je izgubio od Porta sa 3-1, u utakmici koju je odigrao kao domaćin u Hamburgu, a zanimljivo je da su sva četiri gola postignuta u prvih pola sata.

Prednost je već u osmom minutu doneo Galeno, koji se našao na pravom mestu nakon što je golman ukrajinksog tima odbranio pokušaj Franka i lako ubacio loptu u mrežu.

Međutim, izjednačenje je usledilo već nakon pet minuta. Kevin Kelsi je posle uigrane akcije i kratkog centaršuta Konoplje glavom matirao Dioga Koštu.

Međutim, golovi su se nizali kao na traci. Već u 15. minutu Galeno je presekao loptu i po drugi put se upisao u listu strelaca, tako vrativši prednost portugalskom timu.

Brazilac je u 29. minutu učinku pridodao i asistenciju za Teremija, koji je poviso na 3-1, što je bio i rezultat na kraju poluvremena, ali i čitave utakmice.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE